fbpx

FEDERALNI KUP: Senzacija iz Kikača, Orašje primilo peticu, Metalleghe do pobjede u Bihaću

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Odigrani su svi susreti završnice Federalnog kupa BiH u nogometu, a najveću senzaciju priredila je Mladosti iz Kikača, koja se plasirala u KUP BiH po prvi put u svojoj povijesti. Sjajan niz u Kup natjecanju Mladost je pred nekoliko stotina svojih navijača nastavila protiv Budućnosti iz Banovića. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je glasio 1:1, a sa 4:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca slavio je sastav Mladosti.

Velež je sa 2:0 svladao Bratstvo te se na taj način plasirao u Kup BiH, a teže od očekivanog dalje je prošla Zvijezda iz Gradačca koja je na svom terenu remizirala s Novim Travnikom (2:2), ali je boljim izvođenjem jedanaesteraca uspjela slaviti i proći u glavni ždrijeb Kupa.

Rudar iz Kaknja je rezultatom 1:0 svladao Olimpik te na taj način prošao dalje, dok je TOŠK u Čapljini slavio sa 2:0. Klis je pobjedom od 4:0 prošao Bosnu Union, dok je Pobjeda iznenađujuće sa čak 5:1 bila bolja od Orašja.

Iznenađenje je priredio i Moševac, koji je eliminirao Slavena sa 1:0. Od Kupa se oprostilo Jedinstvo iz Bihaća, koje je na svom terenu odigralo 0:0 sa Metallegheom, ali su gosti iz Jajca sa 7:6 nakon jedanaesteraca prošli dalje. Bosna iz Visokog s 4:0 slavila je u gostima protiv Famosa. Goražde je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminiralo Vitez rezultatom 8:7.

Rezultati završnice Federalnog Kupa:

MOSTAR: Velež-Bratstvo 2:0

KAKANJ: Rudar-Olimpik 1:0

GRADAČAC: Zvijezda-Novi Travnik 7:6 (JED)

ČAPLJINA: Čapljina-Tošk 0:2

KIKAČI: Mladost-Budućnost 4:2 (JED)

KISELJAK: Kiseljak-Igman 1:2

BUTUROVIĆ POLJE: Klis-Bosna Union 4:0

TEŠANJKA: Pobjeda-Orašje 5:1

MAGLAJ: Moševac-Slaven 1:0

BIHAĆ: Jedinstvo-Metalleghe BSI 6:7 (JED)

HRASNICA: Famos-Bosna 0:4

GORAŽDE: Goražde-Vitez 8:7 (JED)

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI