fbpx
Jed Leicester/Roger Federer/REUTERS via Guliver image

Federer na Wimbledonu: Nedostaje mi ovaj turnir. Vjerujem da ću se uspjeti vratiti kao igrač ovdje

Autor: Hina

U Nedjelju je u All England Clubu upriličena svečanost povodom obilježavanja stogodišnjice središnjeg terena Wimbledona. Glavna zvijezda bio je švicarski tenisač Roger Federer. Za mjesec dana Federer će proslaviti 41. rođendan i još je uvijek aktivan tenisač premda je posljednji meč odigrao prije godinu dana, kada je 2021. u Wimbledonu izgubio od Poljaka Hurkacza u četvrtfinalu.

U međuvremenu su Federera, inače osmerostrukog pobjednika Wimbledona, od tenisa odvojile ozljede i operacija koljena, ali je spreman vratiti se, barem još nakratko, sportu u kojem je postao legenda te je tijekom karijere osvojio dvadeset Grand Slam titula.

”Tenis mi nedostaje, kao i ovaj teren i ovaj turnir. Vjerujem da ću se uspjeti vratiti kao igrač ovdje, tome se jako nadam”, rekao je Federer.

Inače, na svečanosti su prisustvovali brojni osvajači naslova pobjednika u Wimbledonu, između ostalih i hrvatski tenisač Goran Ivanišević, a zvijezde su osim Federera predvodili Novak Đoković, Rafael Nadal, Andy Murray, Rod Laver, Bjorn Borg, Billie Jean King i mnogi drugi.

 

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI