fbpx

FINCI I UKRAJINCI bijesni zbog odluke BiH: Nečuveno je ovo što su nam napravili

Autor: Dnevno.ba

Navijači nogometne reprezentacije Finske nezadovoljni su što svojoj momčadi neće moći pružiti podršku u jednoj od odlučujućih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine. Utakmica se igra u Zenici, a lokalne vlasti zabranile su ulazak Fincima zbog pogoršane epidemiološke situacije, prenosi Index.

“Neki navijači su već otputovali u BiH, ali imaju probleme s ulaznicama. NSBiH je napravio problem jer nije dao našim navijačima ulaznice za ovu utakmicu i zbog toga smo poslali žalbu UEFA-i u koju su se uključili i navijači Ukrajine koji su u istoj situaciji”, rekao je predsjednik Udruge navijača reprezentacije Finske Jussi Hartikainen.

“Znamo da je i naš savez uložio žalbu UEFA-i, a na kraju smo i mi poslali naknadnu žalbu. Priključili su nam se i Ukrajinci jer je nečuveno da se rade ovakve stvari.”

Na ljestvici skupine D vodi Francuska koju samo milimetri dijele od direktnog plasmana u Katar, dok će se za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije boriti Ukrajina, Finska i BiH. Ukrajina je trenutačno druga s devet bodova, Finska ima osam, a BiH sedam bodova, no Ukrajinci do kraja kvalifikacija imaju samo jednu utakmicu, gostovanje kod BiH, dok Finska i BiH imaju još po dvije utakmice. Finska gostuje u Zenici, a potom će ugostiti Francusku.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI