fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FK Sarajevo će predstojeće europske utakmice igrati na Bilinom Polju

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Fudbalski klub Sarajevo 8. kolovoza igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija Europa lige, a protivnik će biti poznat po završetku dvomeča Bate Borisov – Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uvjete kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici, priopćeno je iz Bordo kluba.

“Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Europa lige mora igrati na Bilinom Polju. Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Općine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion”, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo “se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima osigurati sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});