fbpx

FOTO: 2. Herceg Sport Kup potvrdio kako nogomet u Hercegovini ima svoju budućnost

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - U istinskom sportskom nadmetanju protekao je 2. HERCEG SPORT KUP 2018., malonogometni turnir koji je drugu godinu uzastopce upriličen u SC "Pavković" u Širokom Brijegu. Sudjelovalo je šest ekipa s prostora Hercegovine - generacije 2010/11. godište, a naslov najboljeg osvojio je domaćin - ŠMN Herceg Sport.

Domaćini su u finalnom dvoboju s 3:1 pobijedili MNK Futsal Ljubuški, dok je možda i najveće iznenađenje priredila ŠN Kočerin osvojivši trećo mjesto. Kočerinjani su napravili podvig već pobjedom 1:0 protiv HFC Zrinjski kada su golom Ivana Vukoje na 15 sekundi do kraja stigli do gola i prolaska dalje, a malo je nedostajalo da potom izbore i finale, jer su ih favorizirani Ljubušaci eliminirali tek boljim izvođenjem šesteraca. Super uzbudljiva je bila i utakmica za 3. mjesto u kojoj je Kočerin nakon dodatnih udaraca bio bolji od HNK Grude.

Pobjednička ekipa je dobila i prigodni pokal, a igrači tri prvoplasirane ekipe i medalje. Nagrađeni su i najbolji pojedinci, pa je tako za najboljeg vratara turnira proglašen Josip Petrušić iz drugoplasirane ekipe MNK Futsal Ljubuški, dok su najbolji igrač Ivano Kvesić, te strijelac turnira Jure Slišković iz redova pobjedničke ekipe Herceg Sporta.

Turnir je uistinu odlično organiziran i stoga organizatori zaslužuju sve pohvale, ali i dječaci iz ovih ekipa na prikazanoj igri, jer nakon onog što smo vidjeli možemo zbilja ustvrditi kako futsal u Hercegovini ne treba brinuti za svoju budućnost, kao i općenito nogomet na ovim prostorima.

Generacija: U8- 2010 / 2011.
1. mjesto: ŠMN Herceg Sport
2. mjesto: MNK Futsal Ljubušk
3. mjesto: ŠN Kočerin

Rezultati:

Skupina A:
ŠMN Herceg Sport – ŠN Kočerin 7:0
ŠMN Herceg Sport – HFC Zrinjski 7:0
ŠN Kočerin – HFC Zrinjski 1:0
Poredak:
1. ŠMN Herceg Sport 6; 2. ŠN Kočerin 3; 3. HFC Zrinjski 0 bodova.

Skupina B
HNK Grude – ŠF Lupi (Čitluk) 3:0
HNK Grude – MNK Futsal Ljubuški 0:1
MNK Futsal Ljubuški – ŠF Lupi (Čitluk) 5:1
Poredak:
1. MNK Futsal Ljubuški 6; 2. HNK Grude 3; 3. ŠF Lupi 0 bodova.

Polufinale:
ŠMN Herceg Sport – HNK Grude 3:1
ŠN Kočerin – MNK Futsal Ljubuški 2:2 (3:4)

Utakmica za 3. mjesto:
HNK Grude – ŠN Kočerin 2:2 (2:3)

Finale:
ŠMN Herceg Sport – MNK Futsal Ljubuški 3:1.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI