fbpx
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO: Braća Drežnjak i širokobriješka publika obilježili prvu utakmicu finalne serije za košarkaškoga prvaka BiH

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Na završnoj postaji puta ka desetom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine košarkašima Širokoga našli su se sarajevski Sparsi, a u okršaju na tri pobjede prvu su utakmicu dobili Širokobriježani svladavši na Pecari pred više od 3.000 gledatelja neugodne goste iz Sarajeva sa 77:66 (17:19, 18:16, 17:15, 25:16).

Momčad Marka Trbića bolje je ušla u utakmicu, jer je tijekom prvoga poluvremena bio vidljiv psihološki pritisak na domaćinima, međutim nošeni sjajnim navijanjem okupljene publike, ponajprije vjernih Škripara, a zatim i svih ostalih prisutnih, Jusupovi izabranici su izvrsno odigrali nastavak susreta, te ipak nisu dopustili break gostima na početku ove finalne serije.

Tijekom prve četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu, jer su malo jedni vodili, pa malo drugi da bi gosti u završnici tog prvog razdoblja igre serijom 8:1, zahvaljujući ponajprije odličnom vanjskom šutu, ostvarili prednost 19:13, ali je Široki do okončanja prve četvrtine spustio taj zaostatak na dosta podnošljivijih 17:19.

Sparsi su i tijekom druge četvrtine imali konstantnu rezultatsku prednost, najviše sredinom te četvrtine kada je semafor pokazivao 24:31, ali se na poluvrijeme otišlo s neodlučenih 35:35 budući da su se razigrala braća Drežnjak i vratili rezultatski egal na oduševljenje sjajne publike koja im je itekako pomogla u svemu tome.

Gosti su jako dobro nastavili igrati u nastavku dvoboja, pa su i nadalje imali gotovo stalnu prednost, iako rezultatski ne preveliku i nekako kao da se osjećalo u zraku da bi domaćin to mogao preokrenuti. Serijom 11:0 na minutu i pol do kraja treće četvrtine to se i dogodilo pošto je Široki poveo 51:45, sada ponajprije zahvaljujući svom prvom razigravaču Filipoviću koji se i šuterski razigrao, dodatno dizao publiku i atmosferu gotovo do usijanja doveo.

Sparsi su do kraja ovog razdoblja igre smanjili nekako na 52:50, a ponovno poveli sa 55:54 u 33. minuti susreta. Vodila je Trbićeva momčad još sa 57:56, ali se tada dogodila širokobriješka serija od 8:0 za njihovih 64:57 i gostima više nije bilo povratka, iako su domaćini narednih nekoliko napada bili pomalo bezidejni ili bolje rečeno brzopleti, ali ni gosti to nisu znali iskoristiti, možda su se malo i previše u tim trenucima oslanjali na iskusnog Kenana Bajramovića, koji ipak nije onaj negdašnji kakvoga širokobriješka publika pamti iz okršaja s Bosnom od prije jednog desetljeća i više, pa su domaćini do završetka susreta prednost dodatno podigli i na kraju slavili sa sigurnih 77:66.

Prvo ime susreta bez ikakve sumnje bio je Dario Drežnjak s 20 postignutih poena i 4 skoka, ali nekoliko poteza kakve obično viđamo samo na utakmicama NBA lige, a koji su se događali upravo u tim prijelomnim trenucima. Njegov brat Mateo je ostvario 13 poena i 6 asistencija, Goran Filipović pak 11 poena i 9 asistencija, a dvoznamenkasti su još bili i Filip Kraljević s 10 poena i 7 skokova, te Amerikanac Fenner, koji je u zadnje vrijeme stekao simpatije skupljajući i udomljavajući napuštene psiće, a u srazu sa Sparsima skupio je i 10 poena, te 6 skokova, pa je i njegov obol ovoj pobjedi jako značajan.

Na drugoj strani prednjačio je Nemanja Protić sa 18 poena i 7 asistencija, a dvoznamenkast je još jedino bio Sandi Grubelič s 10 postignutih poena.

ŠIROKI BRIJEG – Dvorana Pecara. Gledatelja: 3.200. Suci: Ademir Zurapović, Bojan Jovanić i Saša Babić. Prva utakmica finalne serije doigravanja za prvaka BiH: Široki – Spars 77:66 (17:19, 18:16, 17:15, 25:16).

HKK ŠIROKI: Lončar 4, Filipović 11, Fenner 10, Čolak, Zubac 4, Kraljević 10, Šušak, Karačić 5, M. Drežnjak 13, D. Drežnjak 20, Batinić, Damjanović. Trener: Danijel Jusup.

OKK SPARS: Durmo 6, Zahiragić, Vrabac, Jovanović, Grubelič 10, Manjgafić 6, Hasandić 9, Kamenjaš 5, Protić 18, Albijanić 4, Glogovac 3, Bajramović 5. Trener: Marko Trbić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI