fbpx
Mahir Sarajlic

FOTO: Čelik i Borac otvorili 19. Kolo PL BiH – eurogolom Stokića Borac stigao do boda

Autor: Mahir Sarajlić

ZENICA - Bilino Polje u Zenici bilo je poprište uvodnog susreta 19. Kola Premijerlige BiH. Snage su odmjerili domaći Čelik i Borac, a susret starih dobrih rivala završio je s neodlučenih 1:1.

Utakmicu je bolje otvorio Čelik, a početna inicijativa urodila je plodom u 16. minuti kada je  Mahir Karić po desnoj strani napravio solo prodor i uposlio Vernesa Selimovića, koji je pak pogodio za vodstvo domaće momčadi.

 

 

Mahir Sarajlic
FOTO: Mahir Sarajlic

Taj rezultat je bio aktivan sve do 40. minute, kada je viđen i najljepši potez utakmice. Joco Stokić je s tridesetak metara fantastično pogodio iz slobodnog udarca i poravnao na 1:1. Bio je to sedmi pogodak u ovoj sezoni Premijerlige za sjajnog napadača Borca.

Slično kao i u prvom, početak drugog poluvremena u potpunosti pripada Čeliku koji je već u 49. minuti mogao povesti. Alen Dedić je napravio slalom kroz obranu Borca a potom je (nepropisno) zaustavljen. Ipak, Elvis Mujić se nije oglasio pa su uslijedili prosvjedi domaćina, koji nisu urodili plodom.

Mahir Sarajlic
FOTO: Mahir Sarajlic

Čelik je napadao, ponajviše preko agilnih Dedića i Selimovića, ali su dvije najbolje šanse do kraja utakmice imali gosti. Prvo je u 79. minuti Žeravica imao sjajnu priliku, kada je njegov udarac završio tik pored stative, da bi šansa utakmice bila viđena tri minute kasnije.

Joco Stokić je imao priliku postati apsolutni heroj ove utakmice, ali je njegov udarac odsjeo na gredi već savladanog Adilovića.

Mahir Sarajlic
FOTO: Mahir Sarajlic

Ostalo je do kraja 1:1, rezultat kojim niti jedna momčad ne može biti do kraja zadovoljna, ali s obzirom na prikazano ovakav ishod je možda i najrealniji.

Borac će u svakom slučaju zadržati peto mjesto prvenstvenog poretka s 35 prikupljenih bodova, dok se Čelik bodovno izjednačio sa Slobodom i Slavijom u središnjem dijelu poretka budući sve tri ove momčadi imaju po 19 bodova, ali Čelik i utakmicu više.

Autor: Mahir Sarajlić

ZADNJE VIJESTI