fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO: Kenan Bajramović utišao Pecaru i doveo Sparse nadomak prvog naslova prvaka BiH

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Dan prije svoga 38. rođendana iskusni Kenan Bajramović, dugogodišnji bh reprezentativac, koji iza sebe ima iznimno bogatu igračku karijeru, odigrao je jednu od najboljih utakmica u toj svojoj dugogodišnjoj karijeri i pred gotovo punom Pecarom donio sarajevskim Sparsima veliku pobjedu protiv Širokoga, pobjedu koja ih je dovela jako blizu osvajanja prvog naslova prvaka BiH, jer Trbićeva momčad sada u finalnoj seriji vodi 2:1 i ima dvije meč lopte u seriji na tri pobjede, a prva od te dvije već je u nedjelju kada su Sparsi domaćini četvrte utakmice ovoga finala.

Bajramović je bio najučinkovitiji gostujući igrač s 21 poenom i 6 skokova, međutim njegova uloga je bila ključna u toj samoj završnici, jer je najprije u dva navrata odlično prolazio pored znatno mlađeg Ivana Karačića i zabijao ispod koša, a onda u zadnjoj sekundii sa gotovo devet metara zabio tricu za 83:80. Karačić je još dobio tehničku zbog ljutnje, pa su gosti ubačajem iz slobodnog bacanja samo potvrdili pobjedu za konačnih 84:80.

Prethodno je Širokobriježane u život pokušavao vratiti Filipović, no od četiri slobodna bacanja pogodio je svega dva u završnih dvadesetak sekundi utakmice, iako inače ima znatno bolji postotak s linije slobodnih bacanja, no i njemu je u tim ključnim trenucima zadrhtala ruka, kao što je dobrim dijelom susreta očigledno drhtala i dobrom dijelu njegovih suigrača koji su pomalo pokleknuli u “paklenoj” atmosferi Pecare, no Širokobriježanima se zapravo i nema što zamjeriti, jer sa ovako mladom momčadi podvig je bio i ovo što su već napravili u tekućoj sezoni izborivši Drugu ABA ligu, no povijest ovih doigravanja za bh prvaka uči nas kako je upravo Široki momčad koju nikada ne smijete otpisati, pa tako ni ovaj put, ma kako se činilo da su Sparsi na milimetar od osvajanja naslova.

Utakmica je u prvom poluvremenu imala dva različita lica, jer smo najprije gledali negledljivu košarku u tih uvodnih deset minuta i vidjeli sveukupno 25 postignutih poena, no druga četvrtina je donijela napadački mnogo bolju igru, počele su se pogađati i trice, gledali smo uistinu lijepe akcije i zakucavanja i sa jedne i sa druge strane, a rezultat tog prvog dijela glasio je 42:38 u korist domaćina iako su Sparsi na dvije i pol minute do završetka prvog poluvremena vodili 36:30.

Gosti su u nastavak susreta ušli serijom 6:0, pa su vrlo brzo ponovno prešli u vodstvo, ali i Široki odmah uzvratio sa svojih 7:0 za 49:44. Vodili su domaćini u toj trećoj četvrtini i 57:51, ali su Sparsi izjednačili na 59:59, a u završnih deset minuta se ušlo pri rezultatu 61:59 zahvaljujući poenima kapetana Jure Zubca.

Iznimno raspoloženi Ibrahim Durmo tricom na otvaranju posljednje dionice dovodi Sparse do minimalne prednosti 62:61, ali i Fenner brzo uzvraća dalekometnim ubačajem, te gledamo rezultatski krajnje neizvjesnu utakmicu. Sredinom te zadnje četvrtine Široki je vodio 72:66, no domaća momčad ni tada nije djelovala nešto posebno. Možda bi sve drugačije bilo da je Zubac na 74:70 zabio otvoren šut za tri poena na manje od četiri minute do kraja ali nije i Sparsi su serijom 6:0 prešli u vodstvo 76:74. I tada smo imali opisanu dramu u završnici susreta. Mnogi su mislili da utakmica odlazi u produžetke nakon što je Filipović pogodio jedno od dva bacanja za 80:80, no tako nije mislio junak večeri Kenan Bajramović koji je ispalio taj pokušaj za tri poena i na radost gostiju iz Sarajeva zabio i uistinu im veliku pobjedu donio.

Bajramović je imao učinak od 21 poena i 6 skokova, a kao i u drugoj utakmici ovoga finala odličan nastup je imao Slobodan Jovanović ubacivši 16 poena (trice 4/6), a posebno nadahnuto odigrao je Ibrahim Durmo s učinkom od 14 poena i 13 skokova.

U redovima poraženih Širokobriježana Mateo Drežnjak je postigao 19 poena uz 4 asistencije, Filip Kraljević dodao 17 poena i 5 skokova, a Goran Filipović zabilježio 12 poena i 7 skokova.

ŠIROKI BRIJEG – Dvorana Pecara. Gledatelja: 3.500. Suci: Ademir Zurapović, Bojan Jovanić i Saša Babić. Treća utakmica finalne serije doigravanja za prvaka BiH: Široki – Spars 80:84 (13:12, 29:26, 19:21, 19:25)

HKK ŠIROKI: Zubac 5, Karačić 9, M. Drežnjak 19, Lončar 2, Filipović 12, Čolak 2, D. Drežnjak 4, Batinić, Šušak, Damjanović, Kraljević 17, Fenner 10. Trener: Danijel Jusup.

OKK SPARS: Hasandić 2, Zahiragić 9, Albijanić 6, Durmo 14, Glogovac, Vrabac, Bajramović 21, Manjgafić, Grubelić 4, Jovanović 16, Karić, Kamenjaš 12. Trener: Marko Trbić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});