fbpx

FOTO: Kočerinski Poskoci uspješni na Prvenstvu Herceg-Bosne

Autor: Dnevno.ba

TOMISLAVGRAD - U subotu 30.11.2019. u Tomislavgradu održano je Taekwondo prvenstvo Herceg-Bosne.Na prvenstvu se okupilo 220 natjecatelja iz 9 klubova članica Taekwondo saveza Herceg-Bosne. Domaćin je bio tomislavgradski Taekwondo klub ”Koryo-TG”, a sportaši su se natjecali u disciplinama kick, sportska borba i forme.

Za klub iz Kočerina nastupilo je 11 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate i kući se vratili sa čak 10 osvojenih medalja, od kojih su 2 zlatne, 3 srebrne te 5 brončanih.

U disciplini kick zlatnu medalju osvojila je Anamarija Gašpar, srebrnu Emanuela Mikulić a Matej Kvesić osvojio je brončanu medalju.

U formama zlatnu medalju osvojio je Leonardo Mikulić, Nina Kvesić srebrnu, a Lana Sabljić i Magadalena Kvesić brončanu, pa je tako “Poskok Kočerin” u toj disciplini osvojio ekipno treće mjesto.

Osim toga troje članova natjecalo se u sportskoj borbi. Najbolji rezultat postigao je jedan od najmlađih članova kluba Stanko Ćavar koji je u svom debitantskom nastupu nakon tri pobjede izgubio u finalu te tako osvojio srebrnu medalju. Osim njega u sportskoj borbi nastupale su Nika Vukoja i Magdalena Kvesić koje su osvojile brončane medalje.

“Iako je mali i još uvjek mladi klub “Poskok Kočerin” ostvaruje jako dobre rezultate. Jako puno se trude i odlično napreduju. Sada radimo u novim i boljim terminima u podijeljenim terminima te smo omogućili upis novih članovi i već ih se 10 upisalo. Zahvaljujem se roditeljima i upravi kluba na svemu što čine na dobrobit ove talentirane djece a njima čestitam na rezultatima”, kazao je trener Petar Boban u kratkom osvrtu na proteklo natjecanje u Tomislavgradu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI