fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Održan 3. školski memorijalni turnir “Lana i Luka Lovrić 2019.”

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a, u osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević u Mostaru, održan je 3. školski memorijalni malonogometni turnir „Lana i Luka Lovrić 2019“.

Ovo športsko natjecanje organizirano je u spomen na učenike ove škole Lanu i Luku Lovrić, koji su od posljedica zrakoplovne nesreće u 11. i 8. godini života preminuli. I ove godine Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a, u sklopu obilježavanja Svjetskog Dana zaštite okoliša, odlučio je između ostalih radionica organizirati ovaj malonogometni turnir.

“Turnir je postao tradicionalan, održava se već treću godinu s ciljem trajnog čuvanja uspomene na dva tragično preminula učenika. Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a će svake godine u ovo vrijeme biti organizator manifestacije. Od iduće godine planiramo turnir proširiti s brojem sudionika tako da će nastupiti više generacija svih osnovnih i nogometnih škola grada Mostara. Želja nam je da Lana i Luka trajno ostanu u našem sjećanju i u sjećanju budućih generacija”, kazao je Niko Marušić.

U finalu su snage odmjerili učenici pobjednici drugih i četvrtih razreda Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević sa svojim vršnjacima iz škole nogometa Tiki Taka iz Mostara koju vodi Tihomir Tiki Skoko, nogometni trener koji je u trenutku nesreće trenirao Luku u školi nogometa HŠK Zrinjski Mostar.

Polaznici nogometne škole Tiki Taka generacija 2. razreda s visokih 4:0 pobijedili su svoje vršnjake i domaćine iz OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, dok su učenici 4. razreda OŠ Silvije Strahimir Kranjčević odnijeli pobjedu pobijedivši svoje vršnjake nogometne škole nakon dramatičnog završetka izvođenja jedanaesteraca.

Manifestacija je zaokružena dodjelom pehara za prva i druga mjesta te spomen pehara Filki i Draženku Lovrić, roditeljima Luke i Lane.

Ne skrivajući zadovoljstvo, ravnateljica Daria Stojčić zahvalila se Fondu za zaštitu okoliša na podršci izrazivši želju da sljedeće godine cijeli događaj protekne u još boljem raspoloženju i pozitivnijem duhu.

U sklopu obilježavanja Svjetskog Dana zaštite okoliša Fond je školi donirao veću količinu sadnica i ukrasnog bilja nakon čega su vrijedne učiteljice i nastavnice s djecom i ravnateljicom uredile svoje dvorište i svoj okoliš, navode organizatori ovog događaja u svom dopisu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});