fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO: Petrovdanska završnica za pamćenje u Kočerinu zahvaljujući ponajprije Kvesićima i Sutonima

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

KOČERIN - Završen je još jedan Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu. I još jednom naslov najboljega osvojili su HAŠK Gornji Mamići i Luka Suton, po mišljenju mnogih u ovom trenutku najbolji hrvatski igrač futsala.

Nakon što su prošle godine boljim izvođenjem udaraca s bijele točke pobijedili Mepas i tako im uzvratili za uvjerljiv poraz u finalu godinu dana prije toga Mamićani su na ovogodišnjem turniru s 2:1 bili bolji od Karliko Brothersa. Karliko je prvi poveo golom Stjepana Perišića, međutim Mirko Jurjević je kasnije izjednačio, a potom Ante Kraljević velemajstorski pogodio volej udarcem za potpun preokret i zasluženu pobjedu HAŠK-a, jedne od najuspješnijih ekipa u povijesti najstarijeg malonogometnog turnira u Bosni i Hercegovini, koji je ove godine doživio svoje već 41. izdanje.

Ključni igrač HAŠK-a i na ovogodišnjem turniru bio je Luka Suton, koji je baš kao i godinu dana ranije ponio epitet najboljega igrača turnira (ovoga puta ipak sa dosta novih suigrača), a zanimljivo njegova dva starija brata igrali su za ekipe koje su osvojile drugo i treće mjesto, jer je hrvatski reprezentativac Josip Suton branio boje drugoplasiranog Karlika, a Marin trećeplasirane ekipe MZ Kočerin, koja je i najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg turnira. Braća Suton, kao što je poznato, žive u Mostaru, no vuku korijene s Rujna kod Kočerina, pa nije isključeno da jednoga dana sva trojica možda zaigraju za Kočerin i na širokobriješkoj “Ligi sela”.

Kočerinjani su turnir otvorili uvjerljivim pobjedama protiv MZ Turčinovići od 6:0 i Vaske benza (čutaj MZ Ljuti Dolac) 4:1, a potom su boljim izvođenjem udaraca s bijele točke eliminirali i MNK Grude, a nakon regularnih 2:2 u njihovom četvrtfinalnom dvoboju. Minutu prije kraja polufinalnog sraza s Karlikom primili su gol i izgubili 3:2 od favoriziranog suparnika, a onda u toj Petrovdanskoj borbi za trće mjesto gubili 2:4, te velikim preokretom ipak pobijedili MNK TIće 5:4.

MZ Kočerin je u svojim redovima imao i najboljeg vratara turnira budući da je taj epitet posve zasluženo ponio Ante Kvesić – Zec, ujedno autor najljepšeg gola turnira pošto je u toj utakmici protiv Tića postigao spektakularan pogodak lob udarcem s gola na gol. Najbolji strijelac turnira je pak Darko Ivanković iz momčadi SC Adeco Posušje. On je u svega dva odigrana susreta postigao čak sedam golova.

Turnir je bio odlično posjećen, istina i vrijeme je organizatore poslužilo kao rijetko kada ranijih godina, a pored seniorskog igrani su i turniri za mlađe kategorije. U dvije kategorije naslove najboljih su osvojile domaće ekipe, u jednoj Širokobriježani, a u najstarijem uzrastu tih mlađih dobnih kategorija najbolja je bila ekipa iz Mostara.

Posebno veselo ipak je bilo među Pripoljčanima i Mamićanima, jer pored ovog glavnog naslova osvojen je i naslov pobjednika u najmlađem uzrastu s obzirom da je MNK Pripolje bilo najbolje na turniru igrača rođenih 2009. godine i mlađih godišta, a povrh svega baš na Petrovdan stigle su i prekrasne vijesti iz Minska s Europskih igara gdje su braća Ivan i Anđelo Kvesić osvojili zlato i srebro u karateu, a podsjetimo kako su i njih dvojica baš iz Pripolja, odnosno kako svi Mamićani, Pripoljčani i Dolačani ponosno kažu “S onu stranu Mostine”.

Mnogo se tih lijepih detalja posložilo u tom jednom danu, za župljane Kočerina definitivno i najvažnijem danu njihove župe kada se slave Sv. Petar i Pavao, apostolski prvaci i zaštitnici ove poznate župe.

Moramo ovom prilikom reći i to kako nam se tijekom turnirskih dana dosta čitatelja javilo s pitanjima vezanim za samo praćenje turnira, kao i drugih događaja u sklopu ove manifestacije, a napose roditelji djece koja su sudjelovala u tim malonogometnim turnirima mlađih uzrasta, pa smo morali objašnjavati kako nismo u skupini medijskih pokrovitelja, a samim time nismo ozbiljnije ni pratili sva ova događanja, baš kao što je bio slučaj već nekoliko prethodnih godina, te stoga nismo željeli puštati bilo kakve objave da kojim slučajem to ne bi narušilo mir Organizacijskog odbora 41. Petrovdanskog turnira i njihovih političkih sponzora bez kojih u Kočerinu, kako oni tvrde, ništa ne bi bilo moguće, pa je vjerojatno današnji Kočerin zahvaljujući ponajprije tim našim političkim dužnosnicima tu gdje jeste a gdje je to točno najbolje znaju sami Kočerinjani.

Njima poruka: To što ste birali sada imate i u tome uživajte.

A našim najmlađima poruka: Dico samo slušajte što vam fratar reče za vrijeme petrovdanskih propovijedi, naš dragi gost iz Viteza fra Velimir Bavrka: Što manje pozdravljajte sa “Ćao” i “Dobar dan”, a što više sa “Hvaljen Isus i Marija”, pa možda Kočerin i Hercegovina ipak budu imali ljepšu budućnost nego što se čini iz sadašnje perspektive. Poglavito ukoliko više budu slušali skladbe poput one glazbenog gosta Petrovdanske večeri u Kočerinu Joze Vučića: “Međugorska djevo, kraljice Hrvata, majko naša od srebra i zlata, podari nam dio srca svoga za dobrotu roda hrvatskoga”, a malo manje recimo Cecu, Karleušu, Daru Bubamaru…

Toliko od nas vezano za 41. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu. Vidimo se i sljedeće godine. Barem oni koji tu ostanemo i u narednih godinu dana.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});