fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

FOTO: Sedam različitih strijelaca za pobjedu 7:0 Mladosti i titulu prvaka MŽNL-e

Autor: Danijel Ivanković

PRISOJE - Nogometaši širokobriješke Mladosti prvaci su Međužupanijske lige i novi član Druge lige FBiH nakon što su u odlučujućoj utakmici na gostovanju u Prisoju sa čak 7:0 pobijedili domaći Bužan i tako zadržali bod prednosti ispred drugoplasiranog Šatora, koji je u Glamoču s 3:2 pobijedio Junaka, iako su gosti iz Srđevića vodili sa 2:0.

Mladost je na svom gostovanju utakmicu otvorila sa dvije dobre prilike Tole koje ostaju neiskorištene, pa kazna zamalo stiže na drugoj strani budući da i domaćin stvara dvije dobre prilike, no u prvom slučaju lopta odlazi tik pored vratnice, a u drugoj prilici izvrsno brani vratar gostiju Danijel Ćavar.

Igrala se 20. minuta kada se najbolji pojedinac susreta Jadranko Sabljić sjurio po lijevom krilu, ušao u šesnaesterac Bužana i pogodio za vodstvo i veliko oduševljenje gostiju iz Širokog Brijega.

mladostbužan2916_13

Prednost je udvostručio Marko Tole u 28. minuti, ali najveći dio posla kod ovog pogotka napravio je Tomislav Pinjuh – Mrva, koji je poput Sabljića kod prvog zgoditka prošao lijevom stranom i lobovao suparničkog vratara, Tole sve to dobro ispratio i poentirao za novo slavlje Mladostaša.

Samo dvije minute iza toga Sabljić centaršutem s desne strane pronalazi Davida Galića na drugoj vratnici koji glavom pogađa za već velikih 3:0. Do kraja prvog poluvremena još jedna je lopta odsjela u mreži domaćih, a nakon nove Sabljićeve asistencije zgoditak postiže Josip Bošnjak, inače najbolji strijelac Mladosti u sezoni.

mladostbužan2916_12

Bilo je jasno nakon prvog poluvremena da Mladost stiže do toliko željene pobjede i zapravo jedino pitanje bilo je koliko bi još lopti moglo završiti u mreži domaćih? Ipak, na novi pogodak čekalo se sve do 80. minute kada Hrvoje Galić varkom izbacuje svog čuvara i lijepo poentira za 5:0. Šesti gol u 86. minuti postiže Ante Marić, a za konačnih 7:0 u 90. minuti pogađa Josip Crnjac. To je bio ujedno i najljepši trenutak susreta kada je ovaj talentirani veznjak Mladosti volej udarcem s gotovo 25 metara pogodio same rašlje suparničkog gola.

Mladost je na taj način u zadnjem kolu upisala i najuvjerljiviju pobjedu od osnivanja kluba prošlog ljeta, a sedam golova postiglo je sedam različitih strijelaca. Također, sva trojica igrača koja su ušla u drugih 45 minuta upisla su se među strijelce što na jedan način govori i o toj igračkoj širini u momčadi trenera Vlade Hrkaća – Duce i pomoćnika mu Anđelka Marušića – Đele, pa nema nikakve sumnje kako Mladost mnogo toga može reći naredne sezone i u višem rangu natjecanja.

mladostbužan2916_2

Mladost je pobjedu protiv Bužana izborila u sastavu: Danijel Ćavar, Mateo Kovačić, Ante Pušić, Antonio Karačić, Zoran Skoko, Andro Hrkać, David Galić, Jadranko Sabljić, Tomislav Pinjuh, Marko Tole, Josip Bošnjak. Još su igrali: Hrvoje Galić, Ante Marić i Josip Crnjac.

Rezultati 10. Kola:
Bužan – Mladost 0:7, Šator – Junak 3:2. Slobodni su bili Drinovci.

Konačni poredak:
Mladost 17, Šator 16, Junak 11, Drinovci 10, Bužan 2 boda.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});