fbpx
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FOTO: Širokobriježani žele na Pecari novu pobjedu protiv Kazahstanaca

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Nogometaši Širokoga Brijega ovog će četvrtka imati svoj 51. europski nastup, a 25-i na Pecari budući da će od 21 sat ugostiti momčad Kairata iz Kazahstana. Treći je to put u zadnjih šest godina da jedna kazahstanska momčad gostuje u Širokom Brijegu, a razumljivo domaćini vjeruju kako će i treći put slaviti nakon što su prethodno u sezoni 2013/14. bili bolji od Irtysh Pavlodara 2:0, baš kao i kontra Ordabasya u sezoni 2016/17.

Optimizam stanuje na Pecari, unatoč činjenici da je Kairat objektivno favorit. No, ne pobjeđuju favoriti uvijek. Stoga je i šef stručnog stožera „Plavo-bijelih“ Goce Sedloski podcrtao tu činjenicu još jednom na konferenciji za novinare uoči prvog ogleda 1. Pretkola Europske lige protiv Kazahstanaca.

“Oni su dobra, kvalitetna momčad, k tomu još u natjecateljskom ritmu. Ali, i mi smo odlično radili u proteklih mjesec dana. Spremni smo dati sve od sebe, ostavit ćemo srce na terenu i uz pomoć naših navijača, našega 12. igrača, pokušati doći do pobjede, po mogućnosti bez primljenog gola”.

Iako cijeni kazahstanskog predstavnika, Sedloski drži kako i oni imaju svojih slabosti koje Široki mora iskoristiti ukoliko želi polučiti pobjedu. Bit će to, zaključio je, „dobra utakmica u kojoj neće biti previše prigoda i zato moramo zabijati u napadu, a u obrani ne griješiti“.

A da se svaka pogreška u Europi kažnjava, upozorio je i širokobriješki golgeter Dražen Bagarić.

„Kairat je neugodan i favorit, ali idemo odigrati muški i hrabro te odlično ozračje s treninga pretvoriti u pozitivan rezultat u četvrtak navečer na Pecari“, kazao je napadač Širokog.

Sedloski za prvi dvoboj protiv Kairata na raspolaganju ima kompletan kadar, svi nogometaši imaju pravo nastupa i pred njim su slatke brige da nakon još jednog treninga izabere udarnih 11 za ovogodišnju europsku premijeru.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI