fbpx

FOTO: SOK Mostar uvjerljivo porazio ŽOK Orašje i ušao u Premijer ligu BiH

Autor: Ana Buratović / Dnevno.ba

MOSTAR - Odbojkašice Studentskog odbojkaškog kluba Mostar u uzvratnoj utakmici doigravanja za plasman u Premijer ligu uvjerljivo su pobijedile Ženski odbojkaški klub Orašje s 3:0 (25:15, 25:20, 25:11) u dvorani na Bijelom brijegu.

Odbojkašice SOK-a ovom pobjedom ostvarile su maksimalnih dvadeset pobjeda i po drugi put ušle u Premijer ligu. U prvom susretu s Orašjem, odbojkašice iz Mostara su također ostvarile rezultat od 3:0 pa im je za plasman u Premijer ligu bio potreban samo jedan osvojeni set.

„Ostvarile smo svoj cilj i zbog toga sam presretna. Ponosna sam na svoje suigračice koje su pružale maksimalnu podršku i s kojima sam zajedno stigla do ovog rezultata. Iskoristila bih ovu priliku da čestitam protivničkoj ekipi koja se do samog kraja borila. Najveća hvala našoj publici koja je došla u velikom broju i nadam se da ćemo sljedeće godine u Premijer ligi opravdati ovaj rezultat i da ćemo se napokon u njoj zadržati. Također se nadam da će odbojka postati jedan od omiljenih sportova u Mostaru“, izjavila je za Dnevno.ba odbojkašica SOK-a Mostar Tamara Stojanović, studentica novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Za SOK Mostar pod vodstvom trenera Darka Drmača igrale su Tamara Ćešić, Angelina Divljan, Anđela Vidaković, Tihana Vidović, Anamarija Periša, Gabriela Brekalo, Elena Augustinović, Amra Mandžukić, Marija Jakić i Tamara Stojanović.

ŽOK Orašje trenera Mehmeda Memiševića nastupilo je u sastavu Suzane Stjepanović, Iris Mikić, Tereze Lucić, Marije Knežević, Tamare Jurakić, Maje Filipović, Anite Živković, Nikoline Tomašević, Ivone Mišković, Nikolina Pejić, Patricije Stjepanovići Mie Neretljak.

Predsjednik OSFBIH Miloš Jelčić uručio je pobjednički pokal odbojkašicama SOK-a Mostar, a predsjednik OSBIH Alija Fatićim je uručio medalje. Za osvojeno drugo mjesto ŽOK-a Orašje medalje je dodijelio član UO OSFBIH Ermin Obuća.

Autor: Ana Buratović / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI