fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Utakmica koja je više od utakmice – tako se samo selo može voljeti

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Okončano je devetnaesto izdanje Lige mjesnih zajednica Širokoga Brijega, a naslov najboljega ove godine osvojila je ekipa MZ Kočerin.

Kočerinjani su u velikom finalu na Pecari pred kojih 3.000 gledatelja pobijedili ekipu MZ Provo Dobrič Grabova Draga i zapravo opravdali ulogu papirnatoga favorita.

Za njih je to bilo šesto finale i četvrti naslov najboljega, dok je ekipa PDGD po prvi put stigla do Pecare i njihovo ostvarenje ovog ljeta je svakako za pozdraviti, jer prijašnjih godina nisu bivali u krugu onih koje se svrstavalo u taj gornji dom ovog natjecanja, no ove godine su načinili veliki iskorak, pa ne čudi što je i kod njih u selu fešta potrajala do dugo u noć, baš kao i u Kočerinu gdje su prvaci “Lige sela” dočekani velikim vatrometom.

Kočerin je furiozno ušao u utakmicu, te u nepunih pola sata poveo s visokih 3:0 golovima Jadranka Sabljića, Maria Mikulića – Pave, te Ivana Kvesića – Grge. Nakon velike pogreške zadnje linije Kočerinjani u završnici prvoga dijela primaju gol, a strijelac tog povijesnoga zgoditka za Provo Dobrič Grabovu Dragu bio je Marijan Marić.

Drugo poluvrijeme je očekivano bilo manje sadržajno, prvenstveno zbog velikog broja izmjena, no u samoj završnici Kočerin postiže i četvrti gol za taj svoj četvrti naslov a strijelac za konačnih 4:1 bio je Luka Mikulić.

Bio je ovo peti dvoboj ovih dvaju suparnika u ovom desetljeću i peta pobjeda Kočerina uz gol razliku 32:6 što dovoljno govori o njihovoj superirnosti, no kao što rekosmo i igrači PDGD zaslužuju sve čestitke. Svjesni su toga bili i njihovi navijači, pa je prije i nakon utakmice lijepo bilo vidjeti pored stadiona gdje se navijači iz ovih dvaju sela zajedno druže, piju, razgovaraju, vesele…

Kočerin je imao podršku s tribina i od strane svoga župnika fra Maria Knezovića, ali što je još zanimljivije bilo vidjeti i triju ovdašnjih časnih sestara koje su također došle dati podršku igračima koji su predstavljali ekipu Kočerina.

U žutom je bilo i onih koje su roditelji u nosiljkama donijeli na tribine Pecare pošto još nisu prohodali, a kao što je primjerice učinio i vjerni navijač svoga Kočerina Branko Bazina – Bane.

I zapravo ovakvi detalji najbolje oslikavaju koliko se selo stvarno voli i kamo sreće da oni koji vode ovaj narod barem približno vole taj svoj hrvatski, širokobriješki, hercegovački narod umjesto što vole samo sebe, te nikako ne žive evanđelje iako su poprilično često na misnim slavljima.

U svakom slučaju u jednom predivnom ozračju okončan je još jedan praznik nogometa u Širokom Brijegu, međutim za prvake s Kočerina i nema prevelikog predaha, jer ih narednog tjedna u Posušju očekuje završnica Lige Hercegovine gdje će u konkurenciji devet općinskih prvaka nastojati što je bolje moguće osvjetlati obraz svoga grada.

Na dva prethodna nastupa osvajali su treće i četvrto mjesto, pa tko zna možda je ova godina pravo vrijeme i za dodatni iskorak na turniru devet hercegovačkih prvaka…


Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});