fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Francuzi pobjedom u parovima vratili nadu u osvajanje Davis Cupa

Autor: Sportnet.hr

LIILE - Francuska se i dalje nada kako bi možda mogla doći do velikog preokreta u finalu Davis Cupa. Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut u odličnom meču svladali su Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6:4, 6:4, 3:6, 7:6 te će odluka o osvajaču Davis Cupa pasti u nedjelju...

Za Francuze je ovo bio dvoboj na sve ili ništa, znali su da im samo pobjeda igra za ostanak u borbi za osvajanje Salatare. Imali su sjajan par u Pierre-Huguesu Herbertu i Nicolasu Mahutu i oni su potvrdili zašto su među najboljim parovima svijeta.

Ivan Dodig i Mate Pavić odigrali su odličan meč, ali jednostavno nije išlo protiv sjajnih Francuza u fantastičnoj atmosferi. Francuski i hrvatski navijači napravili su spektakl u Lilleu, atmosfera je bila vrhunska i tenisači su se morali prilagoditi na to.

Iako se očekivalo da će Herbert i Mahut biti pod pritiskom znajući da nemaju pravo na krivi korak, od početka su bili koncentrirani i dobri. Dodig i Pavić nisu puno zaostajali, oba para odigrala su niz sjajnih poena, ali Francuzi su u ključnim trenucima ipak bili koncentriraniji.

Prvi set uzeli su nakon breaka u sedmom gemu i do kraja seta nisu imali problema. Dodig i Pavić imali su priliku kod 2:1, nisu iskoristili break loptu i kasnije su ušli u zaostatak.

Slična priča i u drugom setu. Ponovno su Dodig i Pavić propustili break loptu i onda odmah nakon toga izgubili servis i set sa 6:4.

Francuzi su bili u naletu, napravili su break i na početku trećeg seta, imali još tri break lopte kod 2:0 te se činilo da će mirno dovršiti posao. Međutim nisu se Dodig i Pavić predali, nakon 3:1 nanizali su pet gemova i uzeli set sa 6:3.

Sada je momentum bio na strani hrvatskog para koji je odmah pritisnuo na startu četvrtog seta te imao tri break lopte, Francuzi su se spasili i meč je ušao u mirnije vode.

Kod vodstva Herberta i Mahuta 5:4, Francuska je stigla prvi put do meč lopti i to tri vezane. Pavić je ipak sjajnim servisima u uzavreloj atmosferi zadržao Hrvatsku u igri, set je na kraju otišao u tie-break gdje su ipak Francuzi bili bolji.

Herbert i Mahut tako su smanjili na 2-1 u ovom finalu, ali Hrvatska i dalje ima veliku prednost. Yannick Noah sada mora smisliti s kakvom će postavom ući u nedjelju, Chardy je bio posve inferioran Borni Ćoriću, Tsonga je izgledao nespremno i takvi nemaju šanse. Za očekivati je ulazak Lucasa Pouillea, možda već umjesto Chardyja jer Noah nema što čekati.

Davis Cup
Francuska – Hrvatska 1:2
Herbert/Mahut – Dodig/Pavić 6:4, 6:4, 3:6, 7:6(3)

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});