fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Franz Beckenbauer ambasador Nogometa za prijateljstvo u Madridu

Autor: Dnevno.ba

MADRID - Globalni ambasador Gazpromovog međunarodnog društveno odgovornog projekta za djecu, Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, dvostruki osvajač Zlatne lopte, sudjelovat će u završnim manifestacijama sedme sezone u Madridu od 28. svibnja do 2. lipnja. Završnica ovogodišnjeg Nogometa za prijateljstvo dešava se u okviru UEFA Finala Lige šampiona 2019.

“Velika mi je čast što sam dio Gazpromovog međunarodnog društveno odgovornog projekta za djecu, Nogomet za prijateljstvo. Vrijednosti koje promoviraju mladi sudionici iz cijelog svijeta su vanvremenske: bez ideje o jednakosti, dobroti i pravednosti ne možete zamisliti uravnoteženi svijet. Odgajanje djece koja su spremna surađivati i komunicirati je glavni cilj, jer je sposobnost da se pronalaze kompromisi, zajednički jezik s najrazličitijim ljudima ključ je uspjeha u životu, bez obzira da li biraju profesionalnu sportsku karijeru ili bilo koji drugi poziv,“ rekao je globalni ambasador Nogometa za prijateljstvo Franz Beckenbauer.

U Madridu će se Franz Beckenbauer sastati s mladim sudionicima Nogometa za prijateljstvo, kao globalni ambasador projekta i pričati s njima o svom sportskom iskustvu, zanimljivim situacijama iz svog profesionalnog života, i motivirati ih da kao početnici u sportu trebaju ostvarivati dobre rezultate.

Madrid će biti centar dešavanja najvaćnijih, završnih manifestacija Nogometa za prijateljstvo. Više od 800 sudionika iz cijelog svijeta – iz Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike, većinom dvanestogodišnjih nogometaša i nogometašica, te mladih sportskih novinara, stići će u Madrid. Sudionici završnih događaja će posjetiti finale UEFA Lige šampiona 2019. na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

Međunarodni kamp prijateljstva priprema posebne programe i sate za mlade sudionike kroz koje će objediniti sportske, humanitarne i obrazovne programe. Svoje nogometne vještine će moći pokazati na Svjetskom prvenstvu Nogometa za prijateljstvo 2019, u okviru kojeg će mladi igrači biti raspoređeni u 32 Međunarodna tima Prijateljstva. Jedinstveni princip projekta Nogomet za prijateljstvo ujedinit će u timove djecu različitih nacija, spolova i sposobnosti.

Po prvi put, Međunarodni Forum Nogometa za prijateljstvo će biti dio završnih događaja programa a sudionici su stručnjaci iz oblasti razvoja dječjeg i omladinskog sporta iz cijelog svijeta. Treneri, doktori dečjih timova, novinari vodećih svjetskih medija, poznati nogometaši, predstavnici nogometnih akademija i saveza razgovarat će o pitanjima pripreme mladih igrača za međunarodna natjecanja, novim metodama sportskog obrazovanja, principima formiranja uspješnog dečjeg tima, načinima kako potaknuti profesionalni razvoja mladih igrača.

Podsjećamo, ambasadori projekta iz Bosne i Hercegovine su Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener i trenerica u Akademiji Nogometa Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskom nogometnom klubu Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, vratar Sport Teama iz Banjaluke; Lejla Salihović, članica Škole nogometa Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo.Oni će predstavljati Bosnu i Hercegovinu ove godine na Forumu nogometa i prijateljstva u Madridu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});