fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

GAZZETTA NA SVA USTA HVALI HRVATA: Torino leti. Jeste li vidjeli Brekala?

Autor: Gazzetta/Index.hr

Torino je sinoć u 4. kolu Serie A pobijedio Sassuolo u gostima 1:0 krasnim golom Marka Pjace.

Momčadi Ivana Jurića bila je to druga uzastopna pobjeda nakon što je u prvenstvo ušla s dva poraza. Jurić je na startu izgubio od Atalante i Fiorentine, oba puta 2:1, a u prošlom kolu pregazio je Salernitanu 4:0 i jučer pobijedio Sassuolo, koji samo čudom nije primio još barem tri gola.

Potpuna dominacija Jurićeve momčadi

Torino je igrao sjajno. Pogodio je dvije stative, a domaćini su još dvaput izbijali loptu s gol-crte i tako preživjeli katastrofu. Torino je u posljednje dvije utakmice imao ukupno 33 udarca na gol, a igra koju je pružio sinoć oduševila je novinara Gazzette dello Sport koji je nahvalio i Jurića i hrvatski dvojac Brekalo-Pjaca u tekstu s naslovom “S Jurićem se leti”.

“Nakon slabijeg starta u prvenstvo Jurić je jučer konačno vidio svoj Torino, momčad pred kojom je potencijalno vrlo zanimljivo prvenstvo. Jurićeva momčad jučer je igrala baš onako kako on želi. U odnosu na momčad koja je razbila Salernitanu, Jurić je promijenio pet igrača. Netko će reći da je to lutanje, ali Jurić ne želi nikoga čuvati ni štedjeti, nego koristi sve igrače jer ima dugu klupu koja mu to omogućuje. Netko će prije utakmice reći da je to lutanje sa sastavom, ali tko je gledao utakmicu vidio je da to nije slučaj”, piše La Gazzetta i nastavlja:

“Od prve minute Torino je bio agresivan, pun energije, igrao je na čovjeka i domaćini nisu mogli do zraka. Ono što je prošlo do obrane, Mandragora i Milinković su lako rješavali. Prema naprijed je Torino bio okomit i opasan i kad god je prešao na polovicu Sassuola, nešto dobro se dogodilo. Ključna figura u Jurićevoj ‘paklenoj naranči’ je Josip Brekalo. Nije on nikakvo otkriće. To je igrač koji ima brzinu, čita igru, jak je jedan na jedan, a sve to radi baršunastim pokretima. Kad je izašao, hrvatsku štafetu preuzeo je Marko Pjaca, preporođeni dečko koji je na kraju riješio utakmicu.”

Svi Hrvati dobili visoku ocjenu

Jurić je za trenersku izvedbu dobio vrlo visoku ocjenu 7.5, koliko su dobili i Brekalo i Pjaca. koji je pak proglašen igračem utakmice. Pjaca je u Torino stigao ovog ljeta na posudbu iz Juventusa, a Brekalo je posuđen od Wolfsburga uz opciju otkupa. Njima dvojici La Gazzetta je posvetila puno pažnje.

“Ne znamo kako se kaže ‘spektakl’ na hrvatskom, ali njih dvojica sigurno znaju. To su dečki koji se znaju čitav život, koji su zajedno odrasli i koji igraju nogomet bez ikakvih ograničenja. Torino je s njima kao putujući rock’n’roll show. Jeste li vidjeli Josipa Brekala? Jednostavno ga je užitak gledati. Driblinzi, asistencije, udarac, prava je šteta da nije zabio, pogodio je stativu. I tko ga je zamijenio? Marko Pjaca, igrač kojeg je Jurić prvog želio kad je stigao kako bi oko njega gradio svoj Torino. Tek je četvrto kolo, a ovaj Torino izgleda sjajno. Pjaca i Brekalo su zlatni dečki”, stoji u tekstu.

Posebno indikativna je opisna ocjena Josipa Brekala.

“Igrao je kao da je izvanzemaljac. Pas za Sanabriju, stativa, proigravanje Lukića petom. Bio je to Josipov show”, napisala je La Gazzetta.

Autor: Gazzetta/Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});