fbpx

Gazzetta: Predivni dalmatinski otok utočište je južnoameričkim zvijezdama

Autor: Index.hr

Četiri argentinske zvijezde iz premierligaških klubova prouzročile su veliku aferu u derbiju kvalifikacija za SP.

Nekoliko minuta nakon početka utakmice Brazila i Argentine u Recifeu meč je prekinut jer su četvorica argentinskih nogometaša prekršila pravilo o karanteni.

Budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko u Brazil dolazi iz Britanije mora provesti 14 dana u karanteni.

Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Cristian Romero i Giovani Lo Celso, igrači Aston Ville i Tottenhama, to nisu napravili.

Zbog toga je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu i potjerati ih iz zemlje.

Ova četiri igrača su nakon izgona iz Brazila došla u Hrvatsku, gdje će provesti desetak dana, nakon čega će se vratiti u Englesku.

Oni su po ulasku u Hrvatsku morali pokazati negativan test na koronavirus i nisu morali u samoizolaciju. Ulaskom u Veliku Britaniju po povratku iz Južne Amerike morali bi deset dana biti u izolaciji.

Ovako će argentinske zvijezde Premiershipa u Hrvatskoj provesti desetak dana i onda se vratiti u Englesku bez odlaska u izolaciju.

Navedena četvorka će, dakle, dolaskom u Hrvatsku izbjeći karantenu u Engleskoj, ali i propustiti utakmice svojih klubova sljedećeg vikenda, kada Villa gostuje kod Chelseaja, a Tottenham kod Crystal Palacea.

Argentinski Ole piše da je zato Tottenham u Hrvatsku poslao kondicijskog trenera kako Lo Celso i Romero ne bi izgubili na spremnosti tijekom egzila u našoj zemlji. Dodaju da će Aston Villa napraviti isto za Martineza i Buendiju.

La Gazzetta dello Sport pak otkriva: “Posljednji dio ove velike južnoameričke telenovele odvija se na Hvaru, predivnom otoku u Dalmaciji. Ondje su se zvijezde Tottenhama i Aston Ville došle pripremati, ali i uživati prije povratka na terene Premiershipa.

Krasni Hvar svakako je bolja od druge opcije koja im se nudila, a to je izravni povratak iz Brazila u Englesku te dvotjedni boravak u zaključanim sobama covid-hotela, bez mogućnosti treniranja. Argentincima će se ondje pridružiti još jedan as iz Premier League, Davinson Sanchez, Kolumbijac koji igra za Tottenham.”

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI