fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Instagram

Generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić: Skeptičan sam oko nastavka sezone. Razmotrit ćemo sve opcije!

Autor:

SARAJEVO - Glavni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić skeptično gleda na nastavak sezone Premijer lige.

Situacija s koronavirusom uzima maha u cijelom svijetu. Nogometna prvenstva su stala i čekaju se povoljnija vremena kada će nastaviti.

Krovna nogometna organizacija UEFA održala je videokonferenciju sa svim nacionalnim savezima te su u svom priopćenju istaknuli želju da se nacionalna prvenstva nastave kada za to budu uvjeti. Prema njihovim predviđanjima, moguć je nastavak sezone koji bi završio 30. juna iako bi neka prvenstva mogli i koji dan kasnije završiti.

Generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić ističe kako je u ovom trenutku najbitnije zdravlje igrača te će se razmotriti sve moguće opcije koja će ići na ruku igračima, klubovima i na kraju krajeva i samom prvenstvu.

“Moramo pronaći najbolje riješenje. UEFA je dala okvirne smjernice koje pratimo, ali sve ovisi o pandemiji virusa unutar države”, rekao je Džemidžić za Dnevni Avaz.

UEFA je odgodila je sva natjecanja za sljedeću godinu.

“Termini natjecanja idu jedni za drugim, ali takva je situacija. Drukčije ne može u ovoj situaciji.”, zaključio je Džemidžić

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});