fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

GOL BROZOVIĆA, Liverpool i Ajax u osmini finala

Autor: Dnevno.ba

Sa savršene četiri pobjede iz četiri utakmice skupine B nogometaši Liverpoola su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, prenosi Hina.

Nakon po jedne pobjede protiv Milana i Porta igrači engleske momčadi su drugi put nadjačali madridski Atletico kojeg su ovaj put, na svom Anfieldu, svladali 2-0.

Utakmica je, zapravo, bila gotova nakon samo dvadeset minuta igre. Toliko je trebalo Liverpoolu da zabije golove (Jota u 13. i Mane u 21. minuti). U 36. minuti su madridska kola dodatno skliznula nizbrdo jer je isključen Felipe i time je označena predaja gostiju. Od 69. minute za goste je igrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko.

U ovoj skupini B Milan i Porto su, ranije na San Siru, odigrali 1-1 čime je talijanska momčad silno umanjila svoje šanse za proboj na drugo mjesto ljestvice. Gosti su poveli već u 6. minuti (Luiz Diaz), a unatoč pritisku i napadima Milan je do kraja samo uspio izjednačiti. Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede gležnja.

Liverpool drži vrh ljestvice s 12 bodova. Porto ima pet, Atletico četiri, a Milan samo jedan bod.

Inter je u drugom poluvremenu slomio Sheriff u gostima te je golovima u nastavku slavio 3-1 u ogledu skupine D. Sve je krenulo pogotkom hrvatskog nogometaša Marcela Brozovića koji je u 54. minuti, lijepom varkom, prevario dvojicu suparničkih igrača i potom s 15 metara naciljao domaću mrežu. Bio je to prvi pogodak Brozovića za Inter ove sezone.

Potom se Interu otvorilo, a nove golove za uvjerljivo slavlje su zabili Škriniar i Sanchez. Brozović je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivan Perišić za Inter igrao od 64. minute.

Sheriff je Ligu prvaka otvorio s dvije pobjede, ali potom su uslijedile dvije kapitulacije i to oba puta od Intera. Protiv Intera njihov je jedini strijelac bio Traore.

Ranije u srijedu Real je u Madridu pobijedio Šahtar 2-1, a prvo ime susreta bio je Karim Benzema, dvostruki strijelac za Madriđane. Inače, prvi gol Benzeme je bio 1.000 Realov pogodak u Kupu prvaka i Ligi prvaka. Real je time postao prvi klub koji je stigao do ove brojke. Na drugom mjestu je Bayern sa 768 golova u elitnom natjecanju “Starog kontinenta”, dok je na trećem mjestu Barcelona sa 655 golova. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

Real je prvi na ljestvici s devet bodova. Inter ima sedam, Sheriff šest, a prežaljeni Šahtar samo jedan bod.

U skupini A Paris St. Germain i Manchester City su napravili novi korak prema osmini finala. City veći nakon domaće pobjede protiv Club Bruggea (4-1), a PSG manji nakon remija kod Leipziga (2-2).

Leipzig je opet odlično krenuo protiv Parižana, baš i kao kada je gostovao kod Francuza. Poveo je golom Nkunkua u 8. minuti, dok je Andre Silva četiri minute kasnije imao jedanaesterac za 2-0. No, Donnarumma je obranio udarac s bijele točke i krenuo je preokret, a do kraja prvog dijela ga je kreirao Wijnaldum s dva pogotka. No, domaćin je uspio osvojiti prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka golom Szoboszlaija u 92. minuti iz jedanaesterca.

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta za Leipzig.

Manchester City je dominirao protiv Club Bruggea te ga nije smeo ni autogol Stonesa u 17. minuti za 1-1. Strijelci su za slavlje Cityja bili Foden, Mahrez, Sterling i Gabriel Jesus pa tako Manchester City vodi na ljestvici s devet bodova. PSG ima osam, a Club Brugge se još nada s četiri boda. Čudo više ne može pomoći Leipzigu koji je zadnji s bodom.

U skupini C Ajax je ostao savršen i nakon gostovanja kod Dortmunda gdje je pobijedio Borussiju 3-1 čime je osigurao osminu finala. U 29. minuti, kod rezultata 0-0, domaćin je ostao s igračem manje (isključenje Hummelsa), a pet minuta kasnije u igru je ušao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Borussia je čak povela (Reus iz jedanaesterca u 37.), ali moćni Ajax je u nastavku iskoristio brojčanu prednost te je protutnjao kraj suparnika golovima Tadića, Hallera i Klassena.

Sporting je i dalje u igri za prolaz u osmini finala i to nakon što je u dva susreta deklasirao Bešiktaš s ukupnih 8-1. U prošlom kolu lisabonska momčad je svladala Bešiktaš u gostima 4-1, a ovaj put je na domaćem terenu bila bolja 4-0.

Svaka neizvjesnost je isparila već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Sporting imao 3-0. Uvodna dva pogotka postigao je Pote, u 31. (jedanaesterac) i 38. minuti, a onda je sjajno potegnuo Paulinho u 41. minuti za 3-0. Sve je završilo golom Pabla Sarabije u nastavku. Hrvatski nogometaš Domagoj Vida, član Bešiktaša, nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Ajax ima 12 bodova, a iza njegovih leđa su Borussia i Sporting (po šest) te Bešiktaš koji je bez bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});