fbpx

GOLGETERSKO SIROMAŠTVO: Tek gol po utakmici u susretima 14. kola PL BiH

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Utakmicom Čelika i Širokog Brijega na Bilinom Polju je kompletirano 14. kolo Premijerlige BiH u nogometu. Na susretu ovih suparnika viđena su dva zgoditka i to je ujedno najučinkovitiji dvoboj ovog kola s obzirom da su u četiri subotnja sraza, na svakom od njih, strijelci zabili tek po jedan gol, dok je nedjeljni dvoboj Krupe i Radnika okončan bez pogodaka!

Čelik je u spomenutom dvoboju sa Širokobriježanima bio bliži trijumfu jer je golom Dedića vodio od 41. minute, međutim gosti su golom Bernarda Matića u 93. minuti ipak iščupali jedan, ali svakako bod vrijedan zadržavši bodovni odmak ispred najbližih pratitelja u utrci za 4. mjesto.

Sarajevo je golom iz sumnjivog penala pobijedilo Slobodu i zapravo najviše profitiralo, jer sada ima pet bodova viška ispred Željei Zrinjskogak, a dodatno se zakompliciralo i u donjem dijelu ljestvice, ponajprije zahvaljujući drugoj vezanoj pobijedi Zvijezde ’09 koja je tako sada GOŠK-u prepustila začelje poretka.

Rezultati 14. kola:
Čelik – Široki Brijeg 1:1, Krupa – Radnik 0:0, Sarajevo – Sloboda 1:0, Zrinjski – Željezničar 0:1, Tuzla City – Mladost 0:1, Zvijezda ’09 – GOŠK 1:0.

Poredak:
Sarajevo 33, Željezničar i Zrinjski 28, Široki Brijeg 22, Radnik, Sloboda i Čelik 18, Mladost 16, Krupa i Tuzla City 12, Zvijezda ’09 11, GOŠK 10 bodova.

Parovi 15. kola:
Željezničar – Zvijezda, GOŠK – Sarajevo, Radnik – Široki Brijeg, Sloboda – Tuzla City, Zrinjski – Čelik, Mladost – Krupa.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI