fbpx
gnu

Goran Ivanišević prisjetio se najtežeg protivnika u karijeri: “Uništio mi je život. Uništio mi je snove”

Autor: dnevno.ba

Proslavljeni tenis as Hrvatske Goran Ivanišević osvajač je prestižnog Wimbeldona te je svojedobno bio drugi igrač svijeta. Danas se bacio u trenerske vode i vodi Novaka Đokovića.

U intervju prisjetio se što je bilo najteže u karijeri te kojeg protivnika nije mogao proći.

“Definitivno Pete Sampras. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao spavati”,  rekao je Goran.

“U polufinalu Wimbledona 1994. pobijedio sam Beckera 6:2, 7:6, 6:4. To je sigurno bio moj najbolji meč na Wimbledonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa, igrao sam nevjerojatno. Nije imao nikakve šanse, a znate li što znači Boris na travi? Kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao mi je: ‘Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš turnir. A onda finale i čovjek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta dobio je u tie-breaku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred”, govori Ivanišević.

“Iznimno sam ponosan što sam igrao u eri Petea Samprasa. Igrao sam fantastične mečeve protiv njega i s njim dijelio svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisača u povijesti. Ipak, uništio mi je 20 godina života”, zaključio je Ivanišević.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI