Gotovo je! Dinamo i službeno ima novog trenera

Autor: Sportske novosti

ZAGREB - Dinamo je i službeno dobio novog trenera! Nakon što je Mario Cvitanović proteklog vikenda dao otkaz na klupi Modrih, u Maksimiru su ekspresno pronašli rješenje za njegovog nasljednika u liku i djelu Nikole Jurčevića.

Novi glavni strateg Modrih najviše je poznat zapravo kao asistent Slavena Bilića s kojim je u stožeru Vatrenih, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu i WestHamu proveo posljednjih desetak godina.

No, Jurčević je samostalno u HNL-u vodio 80 utakmica, a prva mi je bila ona u kolovozu 2002. godine na Kantridi kada je kao trener Zagreba startao porazom od Rijeke2:3.

Rođeni Zagrepčanin uvijek je ostao u dobrim odnosima s društvom iz Maksimira iako nije osvojio naslov prvaka. Tako da je već tri puta trebao biti trener Dinama! Prvi put ga je Zdravko Mamić želio vratiti 2006. godine kad je na dnevnom redu bila smjena pokojnog Josipa Kužea, nakon toga 2009. godine kad je u povijest odlazio Marijan Vlak, te 2010. godine kad današnji savjetnik kluba nije bio zadovoljan radom Krune Jurčića.

Mamića je doduše tada kopkalo što Jurčević nema karizmu, pa je želio da s Jurčevićem dođe kao neka vrsta savjetnika i Robert Prosinečki. Kružila je tada priča da je Nikola već zamolio Slavena Bilića da ga pusti iz stožera reprezentacije u Dinamo. Na kraju se taj transfer nije dogodio, a zanimljivo da je Jurčević dva puta prije toga, dakle 2006. i 2009. godine odbio Mamića.

Službeno predstavljanje novog trenera modrog kluba bit će u utorak, 13. ožujka, u 13:30 sati, u dvorani za konferencije na stadionu Maksimir.

Autor: Sportske novosti

ZADNJE VIJESTI