fbpx

GRAVINA: Šanse za nastup Italije na Svjetskom prvenstvu su nula posto i to svima mora biti jasno

Autor: dnevno.ba

Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza, odagnao je bilo kakvu mogućnost da Italija, aktualni europski prvak, nastupi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Italija je svoju šansu propustila na samom terenu kada je, nenadano, izgubila od Sjeverne Makedonije u dodatnim europskim kvalifikacijama.

No, brojni talijanski mediji su se posljednjih dana raspisali kako postoji mogućnost da Ekvador bude izbačen s prvenstva kojem je domaćin Katar i u tom slučaju bi FIFA mogla odlučiti kako bi ga zamijenila najuspješnija reprezentacija na rang-listi FIFA-e koja se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, a to bi bila Italija.

O tome su pričali i neki visoki dužnosnici talijanskog nogometa, ali apsolutno sve to je opovrgnuo prvi čovjek tamošnjeg saveza Gabriele Gravina.

– Šanse za nastup Italije na Svjetskom prvenstvu su nula posto i to svima mora biti jasno, rekao je Gravina i nastavio u istom tonu:

– Europa ima svojih trinaest mjesta i svih je trinaest popunjeno. Ako Ekvador bude izbačen onda će ga zamijeniti netko iz Južne Amerike. Točno takve naputke sam dobio iz Međunarodne nogometne organizacije.

Kada je Ekvador u pitanju, FIFA je nedavno otvorila istragu o krivotvorenim dokumentima koje je imao njegov reprezentativac Byron Castillo, a koji je ujedno odigrao osam utakmica tijekom kvalifikacija. Sve to je FIFA-i prijavio Čileanski nogometni savez. Protiv Čilea je Castillo odigrao obje utakmice, a u njima je Čile osvojio samo jedan bod.

Inače, Ekvador je osvojio četvrto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama. Peti Peru će igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Novog Zelanda, dok je šesta bila Kolumbija, a sedmi Čile.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI