fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hat-trick sjajnog Ahmetovića u sigurnoj pobjedi Sarajeva protiv Širokog Brijega

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Ekipa Sarajeva ubjedljivom pobjedom nad Širokim Brijegom, ostvarenom možda i lakše od očekivanja, zadržat će lidersku poziciju Premijer lige BiH i nakon 15. kola.

Već u uvodnim minutama domaći sastav je krenuo po bodove, a u 12. došao do prvog pogotka. Bila je to zapravo najava sjajne večeri Mersudina Ahmetovića, koji je krunisao lijepu akciju i asistenciju Hebibovića za 1:0.

Svega 14 minuta kasnije isti igrač je udvostručio prednost Sarajeva. Đokanović je gurnuo pas u kazneni prostor, Ahmetović utrčao i rutinski matirao Miškića – 2:0! Ruku na srce, ova situacija je bila sumnjiva zbog mogućeg ofsajda, ali arbitri se nisu oglasili…

Imao je zatim i Široki nekoliko solidnih prilika, poput one u kojoj je Kovačićev šut glavom sa nekoliko metara odbranio Kovačević, ali rezultat se nije mijenjao do poluvremena.

U nastavku je ponovo konkrentniji bio bordo tim, što je potvrđeno novom promjenom rezultata u 63. minuti. Ponovo u glavnoj roli Ahmetović, još jedna sjajna akcija Sarajeva i pogodak iskusnog bordo bombardera na dodavanje Rahmanovića.

Do kraja susreta puleni Husrefa Musemića su prepustili terensku inicijativu Širokom, ali gosti nisu uspjevali zatresti mrežu raspoloženog Kovačevića, koji je skinuo nekoliko “zicera” gostima iz Hercegovine.

Ostalo je uvjerljivih 3:0 za lidera na premijerligaškoj tabeli, dok Široki bilježi drugu utakmicu zaredom bez pobjede.

Vrijedi navesti i da je heroju meča Mersudinu Ahmetović priređen “standing ovation” kada je zamijenjen u 84. minuti. Uz aplauze je ušao i Mirko Oremuš, kojem je ovo bio debi u PLBiH.

Stadion Asim Ferhatović Hase. Gledalaca oko 4.000. Glavni sudija: Zoran Grbić (Prijedor).

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić (Stanojević), Lazić, Šerbečić, Đokanović, Hebibović, Gavrić, Rahmanović, Milanović, Tatar (Velkoski), Ahmetović (Oremuš).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić (Z. Vukoja), Matić, Ćorić, Stanić, B. Vukoja, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin, Jović.

 

 

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});