fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HERCEGOVAČKI DERBI U ISTRI: Zrinjski pobijedio GOŠK-a

Autor: Večernji list

MEDULIN - Jučer su plemići odigrali svoju prvu test-utakmicu na Medulin Cupu. Snage su odmjerili s GOŠK-om iz Gabele, još jednim hercegovačkim premijerligašem, koji se u tom mjestu nalazi na pripremama za nastavak sezone.

Slavili su plemići pobjedu rezultatom 2:0, a zbog uvjeta u kojima je susret odigran nije se moglo pretjerano dobro vidjeti u kakvoj su igračkoj formi nogometaši dviju momčadi.

Ipak, trkački je utakmica bila zahtjevna, pa barem zbog toga mogla je poslužiti svrsi. Utakmicu su obilježile loše vremenske prilike. Susret se ipak odigrao, iako su navijači Zrinjskog zbog toga ostali uskraćeni za planirani izravni prijenos. Naime, ekipa Zrinjskog TV, koja zajedno s momčadi boravi na pripremama u Medulinu, zbog tehničkih poteškoća, uslijed nevremena, nije bila u stanju realizirati planirani prijenos. Sve što su gledatelji na službenom YouTube kanalu Zrinjskog slikom mogli vidjeti bilo je kratko rukovanje igrača dviju momčadi i to je bilo to…

Zrinjski je utakmicu počeo u sustavu: Soldo, Galić, Jakovljević, Barišić, Rugašević, Čurjurić, Perišić, Šovšić, Bencun, Filipović, Veselinović, dok je za GOŠK utakmicu počela postava: Kozić, Vego, Raguž, Đajić, Nikić, Medak, Hasanović, Mujkić, Ereiz, Aletić, Husić.

Bolje je utakmicu otvorio Zrinjski koji je brzo prijetio preko Filipovića, ali bez prave opasnosti. Nakon toga Mostarci su dobili priliku povesti iz jedanaesterca, koji je uspješno u 4. minuti realizirao visoki napadač Veselinović.

Igrači dviju momčadi puno su se mučili s loptom, po teškim uvjetima za igru nije bilo niti je moglo biti kombinatorike i lijepe igre. U jednom je navratu obrani GOŠK-a pobjegao Filipović, ali je vratar Kozić bio brži od njega. Bolje je mogao prema golu GOŠK -a šutirati i Rugašević…

Na drugoj strani vratar Soldo je obranio udarac Ereiza, dok je GOŠK krajem prvog dijela imao pritisak, ali ne i konkretne prilike pred golom Zrinjskog. Do kraja je Zrinjski zadržao 1:0 vodstvo.

U drugom dijelu trebalo je neko vrijeme da se uspostavi igra. Veliki broj izmjena na terenu je dodatno usporio igru. Ponovno igra nije mogla biti nešto pretjerano lijepa, ali lijep je bio drugi pogodak Zrinjskog, koji je zabio iskusni Bekrić. Njega je dobro poslužio Marković, mladi igrač koji na ovim pripremama ozbiljno skreće pozornost na sebe. Izgleda kako se bolje prilagodio igri plemića nego što je bio slučaj kada je početkom sezone tek došao u mostarski klub.

Do kraja susreta vrijedi spomenuti kako je crveni karton kod Zrinjskog dobio Kadušić, on je navodno kao posljednji nogometaš u obrani plemića prekršajem zaustavio obećavajuću kontru momčadi GOŠK-a. Druga utakmica na turniru plemiće očekuje u četvrtak, kada će im protivnik biti NK Osijek II. GOŠK će s istim tim protivnikom svoju utakmicu odigrati u utorak (11 sati).

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});