fbpx

Hercegovački Zdravko Mamić dovodi Igora Štimca za trenera HŠK Zrinjski!?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Početkom mjeseca travnja bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac, ujedno član legendarne generacije "Vatrenih", koja je prije 20 godina polučila ponajveći uspjeh u povijesti hrvatskoga sporta, osvajanjem bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dao je izjavu u programu Sportske TV u emisiji "Sport nedjeljom" kroz koju se moglo naslutiti kako ga zovu iz HŠK Zrinjski, a informacije kojima raspolaže Dnevno.ba, govore da je sada blizu ostvarenje tog transfera.

“Baka je ignorirao svoje obaveze, nije dolazio na trening, davao je važnost listiću na kladionici, a ne svome poslu. Pa on je sada i sa Zrinjskim prvi, a klub već dva mjeseca traži novoga trenera! I budali dosta… Volim ga i ja, ali nemojmo paušalno ocjenjivati stvari”, kazao je tom prilikom Igor Štimac u razgovoru s novinarom Antom Brekom.

Mnogi su tada ocijenili kako je ova izjava proizišla iz animoziteta koji zadnjih godina vlada na relaciji između dvojice proslavljenih nogometaša, međutim ovih dana smo od izvora bliskoga Upravi HŠK Zrinjski doznali kako čelni čovjek kluba, odnosno izvršni dopredsjednik Danko Šulenta, uistinu radi na skorašnjem transferu Igora Štimca.

Prema dostupnim informacijama Blaž Slišković je imao određene kombinacije za odlazak iz aktualnog bh prvaka, i vjerojatno ih još uvijek ima, jer čovjek je već dvije godine uzastopce državni prvak, pa je logično da je postao tražena i trenerska, baš kao što je nekoć bio i igračka roba, međutim doznavši kako klub kao njegovog nasljednika namjerava dovesti Štimca i kod Bake se pojavio određeni inat sa željom da ostane na kormilu mostarskoga kluba.

Izvor iz HŠK Zrinjski nam govori kako je Slišković osobno potražio zaštitu kod dr. Dragana Čovića, te kako se član Predsjedništva BiH stavio u njegovu zaštitu, te od klupske uprave zatražio da Baku “ne diraju”! Čovićev stav se logično nije svidio Šulenti i njemu bliskim ljudima iz kluba, pa je sada neizvjesno hoće li se odustati od dovođenja Štimca ili će možda ipak “Štico” preuzeti kormilo “Plemića”!

Danko Šulenta je kao izvršni dopredsjednik kluba zadnjih godina itekako dokazao da zna svoj posao, jer Zrinjski je tri godine na bh klupskom nogometnom tronu, postao je najpoželjnija destinacija za dovođenje mladih igrača, a kroz primjere nekih igrača koje su dobro prodali (Kenan Pirić, Jasmin Mešanović, Tomislav Tomić, Marijan Ćavar, uskoro vjerojatno i Nurdin Mulahusejnović) vidimo da Šulenta itekako zna svoj posao, pa ga se u sve većoj mjeri uspoređuje sa Zdravkom Mamićem, odnosno etiketira kao “Bh Maminjo”.

Istina, zahvaljujući samom Čoviću ima jako kvalitetnu političku podršku, a zbog čega su neki drugi klubovi itekako ljubomorni, no isto tako se ne može osporiti da čovjek zna znanje. U klubu je od 2012. godine, a HŠK Zrinjski je u tom razdoblju osvojio čak četiri naslova državnoga prvaka BiH!

Ukoliko ovo ljeto uspije dovesti Igora Štimca za šefa stručnoga stožera u Zrinjski onda definitivno možemo ustvrditi kako imamo novog “Maminja”, jer onako kako se nekoć u bivšoj Jugoslaviji, odnosno FK Partizanu, slušalo Josipa Broza Tita tako se i u Mostaru danas sluša Dragana Čovića. Jedino ako Čoviću lagano ne ističe rok trajanja…

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI