fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKA – MAĐARSKA: Tri su ključna pitanja na koja jedino Dalić zna odgovor

Autor: Sportske novosti

SPLIT - Najveća dilema u okruženju Hrvatske reprezentacije glasi: tko će zaigrati u četvrtak protiv Mađarske? Dojam iz okruženja je sljedeći: devet je mjesta "betonirano", jedno gotovo sigurno, a ono posljednje još uvijek posve otvoreno...

– Imam viziju u glavi, siguran sam tko će startati – poručio je izbornik Zlatko Dalić odmah na okupljanju, odajući da je zapisnik spreman.

Ali, kao rijetko kada, ništa se ne probija izvan njegova splitskog ureda, i gotovo nikad nije postojala ovakva dilema, pa čak i trilema u novinarskom korpusu, gdje stalno stižu upitnici: tko, dakle, igra na Poljudu?

Za početak, devet sigurnih, ako ne dođe do nenadanih ozljeda ili problema, glasi: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Perišić, Petković. Ostaju dva otvorena mjesta, na poziciji centralnog, onog isturenijeg veznjaka, kao i na poziciji krila.

Da su Rakitić i Rebić u redovnom ritmu igranja, problema ne bi bilo, ali s obzirom na njihovu zamršenu klupsku situaciju, posve je jasno da se redaju upitnici, koje će raspršiti izbornik. Do utorka poslijepodne, bili bismo sigurni da će Rakitić definitivno zauzeti svoje mjesto, a da bi Vlašić, zbog zatvorenijeg mađarskog sustava, bio idealan na poziciji lijevog krila. No, Vlašić je za Jutarnji otvoreno kazao kako je najbolje da igrači zauzmu prirodne pozicije, i da on sigurno može više pružiti u vezi nego na krilu, što je otvorilo razumljivu skepsu, iako je, jasno, dodao kako je spreman zaigrati sve što izbornik od njega traži. Stoga, on i dalje kandidira za poziciju krila, premda je sigurno iste stvari kazao i Daliću, koji u talonu, dakle, drži isto tako željnog Rebića (idealnijeg za Wales zbog prostora), ali i Brekala, koji bi mogao biti “x-faktor” za mađarski rebus, barem prema svojim vrlinama.

U tom bi slučaju, Rakitić startao, što je nakon svega i očekivano, a kako nije spreman za svih 90 minuta, možda bi Dalić onda mogao optirati za Vlašića s klupe, no opet, tu je i Kovačić, koji je redovni starter u Chelseaju, a sada ispada da je potpuno pao u drugi plan, što sigurno ne odgovara njegovim kvalitetama te, konačno, prirodnoj želji za igranjem.

Mnogo je još otvorenih pitanja, kao što vidite, no i Dalićeva izjava da će u ovom ciklusu koristiti 15-16 igrača sugerira da će svi navedeni dobiti priliku. Samo tko kada i gdje… eh, to u ovome času, eto, ne znamo ni mi.

Mogući sastav za Mađarsku:

Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Rakitić (Vlašić), Brozović – Rebić (Brekalo), Petković, Perišić.

Autor: Sportske novosti
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});