fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
26.03.2022., Katar, Doha - Prijateljski turnir na kojem nastupaju Katar, Bugarska, Slovenija i Hrvatska priprema je za nadolazece Svjetsko prvenstvo. Prijateljska nogometna utakmica na stadionu Education City, Hrvatska - Slovenija. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska u završnici ispustila pobjedu protiv Slovenije

Autor: dnevno.ba

Hrvatska nogometna reprezentacija remijem je otvorila seriju utakmica u 2022. godini.
U prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Slovenije, odigranoj u katarskoj Dohi, Vatreni su vodili do samog kraja, ali Slovenci su u sudačkoj nadokandi izjednačili i završilo je 1:1.

Hrvatska je premijerno u mandatu Zlatka Dalića zaigrala u novoj formaciji 3-5-2, s kojom hrvatski izbornik želi dobiti nove opcije u igri. A za premijerno izadanje nije to izgledalo nimalo loše, dapače, ostavljen je solidan dojam.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta niskom ritmu bez prevelikih uzbuđenja sve do 40. minute. Ćaleta-Car je uputio jednu dugu loptu iz posljednje linije, slovenski stoper Brekalo je ne čita najbolje, a to znalački koristi Andrej Kramarić koji je posprema u mrežu za vodstvo Hrvatske.

Vatreni su još do kraja poluvremena stvorili nekoliko izglednih situacija preko Perišića na lijevoj strani, ali rezultat se nije mijenjao.

Zlatko Dalić i njegov stručni stožer mogu biti zadovoljni (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

U drugom poluvremenu Vatreni su zaigrali puno bolje, stvorili niz izglednih prigoda pred golom Oblaka, no, nisu mogli doći do drugog gola.

A u završnici su do gola mogli i Slovenci nakon jednog prekida, ali Gvardiol je dva puta izbio loptu s gol linije u istom napadu. Ipak, kako nisu uspjeli tada, uspjeli su u sudačkoj nadoknadi. Jaka Biol je glavom poslao loptu iza gol linije nakon ubačaja iz kuta za 1:1 na semaforu.

Iako Slovenija nije protivnik top razine i nije ostvarena pobjeda, hrvatski navijači mogu biti zadovoljni igrom reprezentacije, jer bila je ovo dobra provjera za Ligu nacija u lipnju i rujnu i naravno u pripremi Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u studenom.

Dodajmo kako je ovaj remi vrlo važan za Hrvatsku jer je s njim i teoretski osigurala mjesto u drugoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba za skupine u Kataru.

Hrvatsku na katarskoj turneji očekuje još dvoboj protiv reprezentacije u Bugarske. A taj susret je na rasporedu u utorak.

HRVATSKA: Livaković, Ćaleta-Car (od 73. Vida), Pongračić, Gvardiol, Juranović, Modrić (od 69. Pašalić), Jakić, Kovačić (od 69. Majer), Perišić (od 73. Oršić), Kramarić (od 73. Vlašić), Budimir (od 69. Livaja).

SLOVENIJA: Oblak, Blažič, Bijol, Brekalo, Karničnik, Čerin (od 63′ Stanković), Kurtić, Sikošek, Zajc, Lovrić (od 63′ Verbić), Šporar (od 63′ Šeško).

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});