fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: TOM DUBRAVEC Cropix

Hrvatska večeras u Turskoj traži pobjedu: Izbornik Dalić najavio promjene u prvih 11

Autor: Dnevno.ba

Nakon što je onako šokantno ostala bez pobjede protiv Walesa, Hrvatska večeras kod Turske igra u 2. kolu skupine D kvalifikacija za Euro 2024.

Vatreni u utakmicu u Bursi ulaze s jednim bodom, dok Turci imaju sva tri nakon pobjede u Armeniji. Izbornik Dalić računao je na četiri boda iz prva dva susreta, što bi značilo da njegova momčad mora tražiti pobjedu kod najtežeg protivnika u grupi D, prenosi Gol.hr.

Prvotni plan bio je pobjeda protiv Walesa i makar bod u Turskoj, no pogodak u 93. minuti na Poljudu natjerao je Dalića na plan B. Ni bod ne bi bio toliko loš rezultat, jedino bi poraz možda upalio alarme pred nastavak kvalifikacija ove jeseni.

Podsjetimo, prve dvije reprezentacije u grupi izravno putuju na Euro, dok trećeplasirani ima još šansu doći do EP-a preko miniturnira na kraju Lige nacija.

Dalić je najavio da će napraviti određene promjene

“Napravit ćemo neke promjene kada analiziramo utakmicu. Trebamo osvježiti ekipu, nadam se da će svi biti spremni za tešku utakmicu na teškom terenu”, kazao je pa nastavio:

“Idemo na pobjedu. Bitno je ne izgubiti, da ih uskratimo za dva boda, to je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj.”

Hrvatska je nakon ozljede Brune Petkovića ostala i bez Marka Livaje, koji je napustio igru zbog ozljede, a onda i službeno otpao za utakmicu.

Zbog toga će Andrej Kramarić preseliti u vrh napada, a na desnom krilu bi trebao zaigrati Mario Pašalić. U obrani bi Josip Stanišić trebao zamijeniti Josipa Juranovića na desnom boku.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});