fbpx
Foto: Twitter

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić produžio ugovor s HNS-om do 2026. godine, dogovoreni detalji

Autor: Dnevno.ba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić potpisao je s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) ugovor o produžetku suradnje do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo koje će 2026. biti održano u SAD-u, Meksiku i Kanadi, priopćili su u subotu iz krovne nogometne organizacije.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dogovorio je s Dalićem detalje nastavka suradnje s najuspješnijim hrvatskim izbornikom.

“Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna”, izjavio je Kustić u službenom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu HNS-a (hns-cff.hr).

“Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta”, dodao je Kustić.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije sjeo u listopadu 2017. naslijedivši smijenjenog Antu Čačića. Uspješno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a potom na tom turniru vodio “Vatrene” do najvećeg rezultata u povijesti i srebrne medalje.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila još jedno odličje pobijedivši Maroko u utakmici za broncu. Dalić je odveo Hrvatsku i na Europsko prvenstvo 2021., gdje su Vatreni zaustavljeni u osmini finala od Španjolske.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova”, rekao je Dalić u HNS-ovom priopćenju.

“U lipnju ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj – bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije”, poručio je Zlatko Dalić, prenosi Hina.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI