fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ima 60 nastupa za Hrvatsku, a sada će nastupati za drugu državu

Autor: Dnevno.ba

Hrvatski nogometaš Filip Ozobić trebao bi zaigrati za reprezentaciju Azerbajdžana, potvrdio je tamošnji nogometni savez. Zapreka više nema, dobio je dozvolu od FIFA-e i očekuje se da će biti na idućem popisu azerbajdžanskog izbornika Giannija De Biasija.

Ozobić je nekad slovio za veliku nadu hrvatskog nogometa. Od 15. godine nastupao je za sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a na U-19 Euru 2010. godine, na kojem je Hrvatska dogurala do polufinala, bio je uvršten u najboljih 11 turnira, i to kao jedini Hrvat. Ukupno je za selekcije Hrvatske nastupio čak 60 puta, piše Index.hr.

Igrao je i za seniorsku reprezentaciju

Ima i dva nastupa za A selekciju, ali oni nisu bili u službenim utakmicama. Odigrao je dva susreta na China Cupu 2017. godine, u momčadi u kojoj su većinom bili igrači HNL-a. Ozobić je bio jedan od dvojice koji tad nisu igrali u hrvatskoj ligi.

Ozobić u Azerbajdžanu igra od 2016. godine te je ispunio rok od pet godina, koliko igrač mora igrati u nekoj zemlji da bi stekao pravo nastupa za tu reprezentaciju. Proveo je dvije godine u Gabali, a zadnje tri sezone igra u Qarabagu. Prošle je s 11 golova bio treći najbolji strijelac lige, dok je s isto toliko golova u prvoj sezoni bio najbolji.

Još kao 18-godišnjak iz Zadra je otišao u moskovski Spartak, gdje se nije uspio nametnuti. Jednu godinu proveo je na posudbi u Hajduku, da bi ga doveo Slaven Belupo, odakle se nakon tri sezone i otisnuo u Azerbajdžan.

On je mogao promijeniti reprezentaciju, a Sosa nije. Evo zašto

Za razliku od Borne Sose, Filip Ozobić mogao je promijeniti nogometno državljanstvo zato što nema nijedan službeni nastup za hrvatske selekcije poslije 21. rođendana. S druge strane, Sosa je u više navrata nastupao nakon 21. rođendana pa nije mogao steći pravo nastupa za Njemačku, iako je mogao dobiti državljanstvo.

Azerbajdžan iduću utakmicu igra u kvalifikacijama za SP protiv Luksemburga 1. rujna i očekuje se da će Ozobić tad zaigrati. Nakon toga mu slijede dvoboji s Irskom i Portugalom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});