fbpx

Inter konačno ušao u Ligu prvaka, ali mora platiti 35 milijuna eura

Autor: Dnevno.ba

MILANO - Euforično su Inter i njegovi navijači proslavili dramatičnu pobjedu nad Lazijom (3:2) u zadnjem kolu Serie A. Trijumf nad izravnim suparnikom za mjesto u Ligi prvaka internisti su slavili kao osvajanje naslova. Jasno je i zašto.

Trostruki prvak Europe zadnjih čak šest sezona nije igrao u Ligi prvaka, pa se pali velikan talijanskog i svjetskog nogometa pobjedom u gostima kod kluba koji je imao tri boda više od njega i kojem je za odlazak u LP igrao i remi, barem nakratko riješio luzerskog biljega.

Inter je predugim postom od Lige prvaka ostao i prema nekim procjenama bez oko 150 milijuna eura, pa povratak među elitu znači i ponovni ulazak “u lovu”.

Ali, predugo čekani povratak Ligi prvaka i UEFA-inim milionima znači i da će Inter za početak morati jako puno milijuna potrošiti. Konkretno, čak 35.

Toliko naime iznosi klauzula u ugovoru o posudbi Rafinhe od Barcelone.

Brazilski veznjak u zimskom prijelaznom roku došao je na pozajmicu u Inter, a katalonski i talijanski mediji pišu da je plasmanom Nerazzurra u Ligu prvaka aktivirana klauzula po kojoj se posudba pretvara u transfer uz odštetu od 35 milijuna eura.

Rafinha se odlično snašao u Interu i zadnja tri mjeseca je prvotimac, koji je velikom uspjehu kluba pridonio s dva gola i tri asistencije, a već ranije je rekao da bi volio ostati u Italiji.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI