Inter tuži Davida Beckhama

Autor: Index.hr

MILANO - Iako će se klub formalno početi natjecati tek sljedeće godine, Inter Miami i njegov pokretač David Beckham već su u pravnim problemima.

Najpoznatiji Inter na svijetu, onaj milanski, planira pokrenuti tužbu zbog korištenja imena koje je taj klub zaštitio i u SAD-u.

Iz Miamija je stigao odgovor kako je Inter u njihovu slučaju, kao i u izvornom, skraćenica od riječi “international”, odnosno “međunarodni”, te da se taj izraz koristi diljem svijeta.

Uistinu, po svijetu postoji dvoznamenkasti broj klubova koji se zovu Inter, između ostalih u Bratislavi, Cardiffu, Bakuu, a od 2003. i u Zaprešiću, gdje je to bio najjednostavniji način za promjenu imena nakon što se klub razišao s dugogodišnjim sponzorom.

Svi ti ostali Interi, sudeći prema tužbi kluba sa San Sira, nisu im problematični, pa se s pravom postavlja pitanje jesu li u talijanskom klubu zapravo samo ljutiti jer “njihovo” ime želi iskoristiti čovjek koji je igrao za njihova gradskog rivala Milan.

Idejom o osnivanju kluba u SAD-u Beckham se počeo baviti 2013., a lani je konačno otkrio njegovo ime, grb, boje i ostale detalje. Puno ime kluba je Club Internacional de Fútbol Miami, ili skraćeno Inter Miami, a u MLS-u će se početi natjecati 2020. godine.

 

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI