fbpx
Twitter

Iran napao Jürgena Klinsmanna uoči utakmice protiv SAD-a, zatražili ostavku

Autor: dnevno.ba

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana FIFA-ina tehničkog odbora nakon komentara bivšeg njemačkog napadača koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2-0).

– Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija, kazao je Klinsmann u utorak za BBC.

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio:

– Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet, ustvrdio je.

A Iranski savez oštro je reagirao u priopćenju za javnost. :

– U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezinog treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi. Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFA-e pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna, stoji u izjavi objavljenoj u nedjelju.

Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, odgovorna je za analizu svih utakmica Svjetskog kupa i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.

Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990) i europskog (1996) prvaka s Njemačkom, “da posjeti” trening kamp “Iranaca u Katru kako bi imao uvid u tisućljetnu perzijsku povijesti i vrijednost nogometa i sporta”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI