fbpx

Italijanske naslovnice: Prelazak Džeke u Juventus je gotova stvar, možda ima debi već u nedjelju

Autor: dnevno.ba

Naslovnice vodećih sportskih listova ovog jutra u Italiji su posvećene transferu Edina Džeke iz redova Rome u Juventus, a mediji ističu kako je samo pitanje vremena kada će biti ozvaničen prelazak kapitena Bosne i Hercegovine u Staru damu.

Na naslovnici torinskog Tuttosporta u prvom planu je kapiten našeg nacionalnog tima u dresu Juventusa, s porukom: “Dolazi Džeko”.

“Milik je rekao ‘Da’ Romi i oslobodio Bosanskog bombardera za Juventus. Ljekarski pregledi trebali bi biti između nedjelje i ponedjeljka. U međuvremenu, Suarez je završio ispit italijanskog jezika u Perugiji”, piše Tuttosport.

Corriere dello Sport je u prvi plan stavio Arkadiusza Milika i njegov prelazak u redove Rome, koji je otvorio vrata Džeki za odlazak u Juventus.

“Arek iz Rima”, piše na naslovnici Corriere dello Sporta, uz najavu da bi danas mogli biti ozvaničeni transferi Milika u Romu i Džeke u Juventus.

Na naslovnici La Gazzette dello Sport u prvom planu su Suarez i Džeko.

“Suarez Italijan, Džeko Juventino”, piše na naslovnici najpoznatijeg sportskog lista u Italiji.

La Gazzetta dello Sport ističe kako bi Džeko mogao debitovati u dresu Juventusa već prekosutra, ali ipak su male šanse da se to desi.

“Navijači mogu sanjati: Dva sjajna napadača za Pirla. El Pistolero je položio ispit u Perugiji: Sada u Torino? Moguće. Milik ide u Romu, Edin možda debituje u nedjelju”, piše La Gazzetta dello Sport.

Sudeći prema onome što Italijani jutros pišu, samo je pitanje vremena kada će transfer Džeke u Juventus biti i ozvaničen.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI