fbpx
Foto: Pixsell

Ivan Kelava pred povijesni dvoboj Dinama: “Neće se samo pitati Villareal”

Autor: dnevno.ba

Pred Dinamom je večeras jedan od najvećih utakmica u povijesti kluba. Sastaju se protiv španjolskog Villareal, a utakmicu je najavio bivši prvi golman Dinama, Ivan Kelava. Prvo se prisjetio kako je bilo u Modrom dresu.

“Sjećam se procesa prije utakmice, stadiona koji je bio pun i u konačnici sjajne utakmice koju smo odigrali. To je jedna od najdražih utakmica u svetom dresu, sjećanja su samo lijepa. Znali smo kako će oni krenuti i kakva je to ekipa. Imali smo svoju taktičku pripremu za utakmicu i ispunili smo sve zahtjeve našeg tadašnjeg trenera, gospodina Halilhodžića, na kraju smo pobijedili s 2:0, a mogla je možda biti i uvjerljivija pobjeda. Drugi znaju reći da se darovanom konju ne gleda u zube, a ja bih rekao da se toj pobjedi ne gleda u zube’, prisjeća se Kelava.

Komentirao je kako vidi današnji sastav Modrih.

‘Jednostavno, dečki su strašni. Igraju strašno već u kontinuitetu nekoliko godina, dosta pomaže to što je oslonac ekipe na okupu već dvije-tri godine. Kada netko tko odskače kvalitetom ode, na njegovo mjesto dođe netko drugi’, rekao je Kelava.

Novi izazov je pred zagrebačkom momčadi, ali optimističa je Ivan Kelava.

“To je ekipa koja i dalje igra vrhunski nogomet, teže igri. Pričao sam s jednim suigračem Španjolcem koji mi kaže da je to ekipa koja igra toplo-hladno, ili će im se sve otvoriti ili ništa neće ići ‘od noge’. No, ne pita se tu samo njih, pita se i naše dečke, siguran sam da oni spremni za današnji dvoboj. Nama je dosta pomoglo što je tu utakmicu bilo 30 tisuća naših navijača, dok je sada jednostavno situacija takva kakva jest, protiv toga se ne može. Dečki su se već i navikli na to, sada se već igra skoro godinu dana bez gledatelja, tu ne možemo pomoći. Svi bismo voljeli biti na utakmici, ali jednostavno, to ne ide. U takvim situacijama je ponekad komunikacija na terenu bolja, bolje se čuju neke stvari, ali ipak, kada te ponese huk s tribina – to je nešto drugačije”, zaključio je Ivan Kelava

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI