fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ivan Rakitić trostruki asistent u Kup pobjedi Barcelone

Autor: Dnevno.ba

BARCELONA - Odigrano je još pet utakmica šesnaestine finala Cope del Rey. Barcelona je svladala Leonesu s 4:1, a u tri je pogotka sudjelovao Ivan Rakitić. Villarreal potpuno je razbio Almeriju na domaćem terenu, utrpavši joj osam golova, piše Sportnet.hr.

Barcelona je na Camp Nouu s 4:1 bila bolja od Leonese što je bilo i više nego dovoljno za prolazak u osminu finala. Posebno se istaknuo Ivan Rakitić koji je asistirao za tri pogotka.

Prva asistencija stigla je u 18. minuti kada je proigrao Munira El Haddadija, a ovaj iz okreta pogodio za 1:0. Iako je osam minuta kasnije dodao Denisu Suarezu, spomenuti je igrač napravio većinu posla i krasno zabio s dvadesetak metara.

Treća asistencija stigla je u 43. minuti kada je centrirao u kazneni prostor, a Malcom glavom skrenuo loptu u mrežu. Hrvatski je nogometaš zamijenjen na poluvremenu, a u 54. minuti gosti su smanjili preko Josepa Senea. Konačan rezultat svojim je drugim pogotkom postavio Suarez.

Nakon minimalne pobjede u prvoj utakmici, nogometaši Seville istim su rezultatom slavili i u uzvratu protiv Villanovensea. Jedini strijelac na utakmici bio je Andre Silva u 49. minuti.

Nakon golijade u prvoj utakmici koja je završila 3:3, i uzvratni susret između Villarreala i Almerije završio je s puno golova. Ipak, za razliku od prvog dvoboja, u drugom je Villarreal apsolutno pregazio protivnika na domaćem terenu te susret zaključio pobjedom od 8:0.

Briljirao je Karl Toko Ekambi koji je u razmaku od 23. do 36. minute postigao tri pogotka. Do kraja poluvremena domaćin je još jednom zabio, strijelac je bio Carlos Bacca. Na startu drugog poluvremena Ekambi je postigao i svoj četvrti pogodak, da bi u 65. minuti napustio igru.

Do kraja utakmice domaćin je postigao još tri pogotka, zabio je Gerard Moreno, zatim Bacca iz penala, da bi konačan rezultat postavio Raba.

Prolazak u sljedeću fazu osigurao je Real Sociedad koji je slavio na domaćem terenu s 2:0 te tako obranio pobjedu od 3:1 iz prve utakmice. Oba pogotka zabio je u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Mikel Oyarzabal i Adnan Januzaj.

Valladolid je na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od Mallorce i tako obranio identičnu pobjedu iz prve utakmice. U vodstvo su došli gosti preko Abdona Pratsa u 48. minuti, da bi već u sljedećem napadu domaćin izjednačio preko Oscara Plana.

Duje Čop u 82. minuti imao je priliku dovesti Valladolid u vodstvo, međutim, promašio je penal. Ipak, domaćin je stigao do pobjede, šest minuta kasnije poentirao je Daniele Verde.

Hrvatski nogometaš odigrao je svih 90 minuta.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});