fbpx

Ivan Rakitić ustupa svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu Gigiju Buffonu, a Buffon mu fenomenalno uzvratio…

Autor: Dnevno.ba

TORINO - Juventus našeg Miralema Pjanića večeras u 20.45 igra utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone, a Ivan Rakitić u najavi utakmice poklonio se jednom od najvećih golmana svih vremena.

Izrazio je veliko žaljenje što Gianluigi Buffon, legendarni 39-godišnji vratar Juventusa, neće karijeru na golu Italije zaključiti na Svjetskom prvenstvu: “Ja Buffonu nemam što objasniti vezano uz nogomet. Volio bih prepustiti njemu moje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Sve što je dao nogometu je veliko.

To zna svako dijete koje počinje s njim pri nabrajanju igrača”, poručio je Rakitić i otkrio koliko su ga dirnule Buffonove suze zbog ispadanja u dodatnim kvalifikacijama: “Kada sam vidio razgovor s njim nakon utakmice sa Švedskom, poželio sam zaplakati s njim. Kao nogometašu mi je žao što se neće moći oprostiti od igranja na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega.” Buffon je dirnut Rakitićevom pažnjom odgovorio također javno, na Twitteru. S obzirom na to da Gigija na toj društvenoj mreži prati gotovo tri milijuna ljudi, cijeli svijet može pročitati ovo:

gigi-11222017

“Dragi Ivane, još nastupam kao golman, ali da igram za Hrvatsku kao veznjak umjesto tebe, ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi veliki dar. Hvala tebi i Jordiju Albi, moj dres te čeka.”

Rakitić mu je odmah odgovorio: “Hvala ti, tvoj dres će mi biti sjajan dar.”

gigi-22112017

Ovakva konverzacija Rakitića i Buffona oduševila je Barcelonu koja je na klupskom Twitteru napisala “To je nogomet! Svaka čast Ivanu Rakitiću i Gigiju Buffonu!”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI