fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO FENA / Filip Kožul

Ivanković: Velež će biti fokusiran na Kup, nadamo se dobrom rezultatu

Autor: Fena

U prvom susretu 24. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg u petak gostuje kod Veleža, a trener Širokobriježana Jure Ivanković vjeruje da je njegova momčad počela hvatati formu nakon lošijeg ulaska u proljetni dio sezone.

– U prošlom kolu ostvarili smo važnu pobjedu, a sada u ovoj utakmici nadamo se dobroj izvedbi i pozitivnom rezultatu. Nakon lošijeg otvaranja drugog dijela sezone uspjeli smo se stabilizirati, odigrali smo najprije dvije utakmice neriješeno, a zatim smo ostvarili dvije pobjede bez primljenog pogotka i na dobrom smo putu da se vratimo u naš pravi ritam koji nam je potreban da bi konkurirali ovim momčadima koje su trenutno ispred nas – kazao je na konferenciji za novinare Ivanković.

Trener Širokobriježana smatra kako nogometaši Veleža neće biti maksimalno koncentrirani na sutrašnju utakmicu s obzirom da ih već za pet dana očekuje prvi susret polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja.

– Prvenstvena utakmica nije za Velež rezultatski previše značajna, jer su i sami najavili da će više biti fokusirani na Kup koji slijedi nakon toga, ali svejedno očekujem dosta zanimljivu i dinamičnu utakmicu kao što su bile sve naše protiv njih. Uvjeren sam da ćemo mi biti na visokoj razini i da ćemo se dobro “potući” za bodove – poručio je Ivanković.

Dodao je da se Llanos polako vraća treninzima, da Brekalo osjeća manje probleme i da trenira smanjenim intenzitetom te da je od ranije zbog ozljede odsutan Rozić.

Što se tiče Veleža, Ivanković je istaknuo da “Rođeni” igraju agresivno i ne dopuštaju protivniku previše prilika.

– Sve momčadi protiv Veleža teško dolaze u priliku za postizanje pogotka. Velež igra jako dobro u obrani, jako su agresivni i imaju igrače koji su dominantni u situacijama jedan na jedan i to jako dobro koriste kroz cijelu utakmicu, tako da je protiv njih teško stvoriti izrazite prilike za pogodak. U ovim utakmicama prije smo uspjeli postići pogotke iz nekih poluprilika i situacija iz prekida gdje smo bili malo opasniji. Mi ćemo tražiti način kako ćemo poboljšati igru u odnosu na ovu zadnju utakmicu protiv Veleža koju smo igrali u Kupu – zaključio je Ivanković.

Vezni igrač Jakov Blagaić, koji je na prošloj utakmici protiv Slobode postigao pobjedonosni pogodak, a to mu je ujedno bio prvi pogodak u plavom dresu, naglasio je da Široki Brijeg ide po tri boda protiv Veleža.

– Drago mi je zbog prvijenca i da sam napokon zabio gol za Široki i mislim da se moja forma diže kako sezona ide dalje te se sve više privikavam na Premijer ligu i mislim da će sve skupa biti još bolje u budućnosti. Na meni je da nastavim raditi još jače na treninzima i utakmicama. Utakmica protiv Veleža je uvijek dinamična, već smo igrali veliki broj utakmica s njima i dobro se poznajemo, smatram da su nam ostali malo dužni i idemo po tri boda – kazao je Blagaić.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});