fbpx

Izbornik bh. košarkašica: “S nestrpljenjem očekuju početak prvenstva Europe”

Autor: dnevno.ba

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Tuzlu, u kojoj će izabranice izbornika Gorana Loje obaviti završne pripreme za Evropsko prvenstvo u košarci, koje će se ove godine održati u Francuskoj i Španjolskoj.

Nakon mjesec dana priprema košarkašice BiH s nestrpljenjem očekuju početak prvenstva Evrope, na koje se BiH plasirala prvi put nakon više od 20 godina.

“Tačno je mjesec dana kako smo na pripremama, prvi dio kondicionih priprema u trajanju od 12 dana košarkašice su obavile na Vlašiću, nakon toga u Fojnici, a zatim su odigrane četiri prijateljske utakmice, dvije protiv selekcije Hrvatske u Poreču i dvije protiv Crne Gore u Podgorici. Između navedenih utakmica dio vremena smo proveli u Mostaru. Drago mi je što smo ove godine dobili priliku da proputujemo kroz cijelu BiH i da se reprezentacija približi navijačima na prostoru cijele BiH”, kazao je izbornik Goran Lojo.

Reprezentacija BiH na Eurobasketu nastupa u grupi sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije, a “Zmajice” će 17. juna snage odmjeriti prvo sa Belgijkama, dan kasnije s Turkinjama, a 20. juna sa Slovenkama, a upitan je i o protivničkim timovima, Lojo je ocijenio da je u pitanju jako teška grupa.

“Belgija je jedna od najkvalitetnijih ženskih reprezentacija u Evropi u posljednjih 10 godina, Turska je uvijek dobra i u muškoj i ženskoj kategoriji, jedna od velesila. Dovoljno je reći da zemlja broji preko 80 miliona stanovnika i  ima ogromnu bazu košarkaša i košarkašica”, podvlači Lojo.

Košarkašice su spremne za Eurobasket, potvrdio je.

“Imali smo djelimičnih problema, povredu Marice Gajić, ona je tek nakon šest mjeseci neigranja odigrala tri od četiri utakmice i drago nam je što se vraća u dobru formu”, naglašava Lojo.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI