fbpx

Jakovljević i Lendrić u nadoknadi pogađali za pobjedu HŠK Zrinjski u Doboj Kaknju!

Autor: SportSport.ba

DOBOJ KAKANJ - Zrinjski je imao veći posjed lopte u uvodnim minutama meča, ali nisu mogli previše da naprave pred golom Mladosti.

Tek u 19. minuti gosti su uputili prvi šut prema golu Mladosti, ali udarac Bencuna je lagano obranio Bukvić. Prethodno su domaći tražili penal u jednom napadu, jer su smatrali da je lopta Mandića pogodila u ruku, ali je sudija Mujić odmahnuo rukom.

Potom je dvije minute kasnije sjajno šutirao Čurjurić. Potegao je sa više od 20 metara, ovog puta domaće spašava stativa.

Domaći su u 24. minuti meča imali odličnu šansu. Vehab centrira, lopta kreće prema golu, a Brkić uz dosta muke vadi ovu loptu ispod prečke.

Mladost je zatim imala još nekoliko opasnih napada prema golu mostarskog tima. Dva puta su bili veoma blizu da postignu gol, ali je odbrana gostiju dobro reagovala ispred napadača domaćih.

Čurjurić je potom u 35. minuti ponovo dalekometnim udarcem prijetio golu Mladosti, no i ovaj je put bio neprecizan.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli apsolutno ništa i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Uvodne minute nastavka ponovo pripadaju gostima. Lendrić je u 53. minuti meča imao dobru šansu, Bukvić brani, da bi zatim i Mladost imala nekoliko dobrih napada.

Ipak, jednostavno napadači nisu previše bili raspoloženi, pa su golmani lagano branili njihove udarce.

Velika borba viđena je sa obje strane. Bilo je određenih pokušaja, a finiš meča domaći su završili sa igračem manje. Golman Bukvić je povrijeđen, nije mogao nastaviti, pa je igrač Dujmović morao na gol.

Zrinjski je to uspio iskoristiti u sudijskoj nadoknadi. U 97. minuti pogodio je Jakovljević za vodstvo Plemića od 0:1, da bi Lendrić već u narednoj akciji pogodio za 0:2.

Premijer liga, 7. kolo:

Mladost – Zrinjski 0:2

Mladost: Bukvić, Horić, Hiroš, Smajlagić, Biber, Vehab, Dujmović, Crnički, Begić, Bajić, Isaković

Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

 

Autor: SportSport.ba

ZADNJE VIJESTI