fbpx

JE LI TO MOGUĆE: Mjesec dana kako je postao senior Rijeke, a sada ga Juve odvodi za ludu cifru!?

Autor: Bruno Herljević

RIJEKA - Sve više izgleda kako ćemo do ljeta gledati trakavicu s talentiranim 19-godišnjim igračem Rijeke, Ivanom Lepinjicom. Mladi veznjak je nakon svega osam odigranih utakmica u dresu momčadi s Rujevice zaintrigirao nekoliko europskih velikana među kojima se našla Fiorentina, Udinese, Watford pa i veliki Juventus.

Baš je ovaj potonji klub, kako doznajemo, poslao najkonkretniju ponudu, nakon što je Udinese probao sa pet, Fiorentina sa šest i na koncu Watford sa sedam milijuna eura. S Juventusom će se ovi klubovi teško financijski nadmetati, a vjerojatno će biti ista stvar i s ugovorom jer Stara dama neupitno može osigurati Lepinjici sve što ovaj poželi.

Inače, izvrsna je to cifra koju će Rijeka zaraditi jer Lepinjica je prvu šansu za igrom od prve minute dobio, pazite sada, 17. ožujka na Rujevici, u utakmici s Osijekom.

Dakle, Rijeka na njemu može zaraditi šest milijuna eura mjesec i tjedan dana nakon što je tinejdžer debitirao u startnoj postavi seniorske momčadi! Poprilično je to dobar posao, ako se nas pita, jer Lepinjica vjerovali ili ne vrijedi tek 100 tisuća eura.

Nadalje, prometno je u oba pravca na Rujevici, a ono što smo doznali moglo bi odjeknuti sve do Zagreba jer u Rijeku bi na ljeto trebao stići bivši Dinamov ‘wonderkid’, Alen Halilović. Mladi Halilović još uvijek luta po Europi i traži s klub u kojem će ga znati pravilno koristiti. Trenutno pokušava u Standardu iz Liegea, ali niti tamo mu ne ide, kao niti ranije u Milanu, Las Palmasu, Sportingu, HSV-u. Halilović je veliki ulov za Rijeku jer ipak je riječ o 22-godišnjaku koji je u naponu snage i samo čeka klub i trenera koji će ga znati utilizirati na pravi način. Rijeka se do sada pokazala kao ugodno utočište za sve talentirane mlade nogometaše koji su si doveli karijere u pitanje, poput Murića, Kramarića, Eleza, Župarića, Tomečaka, Pavičića, Andrijaševića i da ne nabrajamo, pa zašto ne bi i Halilović pokušao?!

Autor: Bruno Herljević

ZADNJE VIJESTI