fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JE LI TO ZABRINJAVAJUĆE: HŠK Zrinjski nije u stanju postići pogotka u gostima!?

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Nogometaši HŠK Zrinjski, po mnogima glavnoga favorita za osvajanja naslova prvaka Premijerlige BiH, ni na trećem prvenstvenom gostovanju nisu uspjeli postići pogotka. Oni su na Tušnju u dvoboju dvaju dosta ravnopravnih suparnika igrali bez pogodaka s Tuzla Cityem.

Podsjetimo, u dva prethodna gostujuća prvenstvena nastupa doživjeli su minimalne 0:1 poraze od Sarajeva i Željezničara.

“Da nam je netko nudio bod prije utakmice, prihvatili bi. I sada sam zadovoljan, mada smo imali šanse da pobiejdimo. Teško je igrati sa Zrinjskim, mi smo mlada momčad, oni pokušavaju moj žar da unesu na teren…”, rekao je šef stručnoga stožera FK Tuzla City Milenko Bošnjaković, a zatim je istakao da mu je drago da je njegov tim pridobio i publiku.

“Pored boda, dobili smo i publiku, a to je dokaz da dobro radimo. Ja sam ih na ovom terenu više puta gledao i bila je to kamerna atmosfera.”

Hari Vukas je ovog ljeta dobio silne hvalospjeve za napravljeno sa Zrinjskim u Europi, no potvrdilo se ono što bolji poznavatelji nogometa u BiH već godinama znaju, a to je činjenica kako nijedan naš klub nije istovremeno sposoban pružati kvalitetne igre na dva kolosijeka bez obzira koliko imali kvalitetan igrački kadar a što je ove sezone upravo sa Zrinjskim slučaj.

Logično, strateg Mostaraca nije bio zadvooljan rezultatom, iako, kako kaže, svojim igračima nema što zamjeriti!

“Veći dio susreta smo kontrolirali, ali bilo je to jalovo. Uvijek nešto fali… Momci su ostavili srce na terenu, dali su sve, Tuzla ima opasne kontre i imali su par situacija opasnih. To smo uspjeli anulirati, ali ostaje žal što nismo postigli gol i slavili”, rekao je on.

“Nemam im što zamjerit. Teren je bio težak, pokušali smo sve u toj završnici, ali smo premalo šansi stvorili. Izostala je realizacija, negdje bolji pas i rješenje u datom trenutku…”

Tuzla City u narednom kolu gostuje Čeliku, dok će Zrinjski dočekati Borac.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});