fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JESTE LI ZNALI: Cristiano Ronaldo je mogao biti suigrač Lea Messija!

Autor: Ahmed Pašalić

MADRID - Cristiano Ronaldo je dvije godine uzastopno dobitnik Zlatne lopte, kao nagrade za najboljeg igrača na svijetu. Ipak, Ronaldov dolazak u Real nije bio tako jednostavan kako se prema povijesnim činjenicama čini.

Ronaldo je na kraju bio prisiljen da ode na Bernabeu 2009. godine, tako možemo početi ovu temu. Ramon Calderon je otkrio da je Ferguson odbijao Real te Ronalda vidio kao sjajno krilo Barcelone.

Perez je imao svoje viđenje i jednom je za Sky Sports rekao: “On će doći u sezoni 2008/09”.

“Bio sam u Bogoti na prijateljskoj utakmici i pozvao me predsjednik ali sam mu rekao: Žao mi je, ali ne mogu doći ove godine. Ja imam obavezu sa Sir Alex Fergusonom i on mi je na neki način kao otac. Zaista cijenim ono što rade navijači i klub za mene, ali ne brini dolazim iduće godine” – rekao je Ronaldo.

Slijed događaja je bio logičan, Ronaldo je po dogovoru napustio Manchester za € 80m ali stvari nisu bile tako jednostavne.

Ronaldo je u jednom intervjuu rekao kako je Ferguson oduvijek bio protivnik Reala i da ne voli mnogo ekipu iz Madrida.

Cristiano je dodao izjavu Fergusona dok je igrao za Manchester:

”Ronaldo ne ide u Real Madrid, da je Barca u pitanju bili bi ga spremni prodati”.

Dakle, Ronaldo je bio na velikom iskušenju prije svoga transfera u Real ali je sam odlučio i rekao ultimativno ili Real ili niti jedan drugi klub.

Ramon Calderon je pojasnio situaciju u Madridu za vrijeme ‘vaganja’ u Manchesteru:

“Sjećam se da smo imali novac u banci za to. Nismo želim da to bude problem jer Manchester United je želio novac u gotovini, a ne rate, i to je ono što se dogodilo kako bismo mogli potpisati ugovor.”

Velika težnja Reala da pobjedi Barcu i da dovede Ronalda je uspjela a Cristiano je još jednom pokazao svoj neosporni temperament i u Realu oborio sve rekorde koji su se mogli oboriti.

Autor: Ahmed Pašalić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});