Josip Šimunić postaje izbornik Hrvatske!?

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Kako piše Dalmatinski portal, Hrvastski nogometni savez će smijeniti Ivana Gudelja s izborničke pozicije u U-19 reprezentaciji Hrvatske.

Navodno nije razlog to što Hrvatska nije prošla na EP kroz elitno kolo, već u HNS-u nisu zadovoljni Gudeljovim odabirom igrača gdje je kroz kvalifikacije igralo sedam igrača iz dalmatinskih klubova: Palaversa, Šego, Pršir, Vušković, Kreković, Blagaić iz Hajduka te Bulat iz Šibenika.

Gudelj je danas u Zagrebu gdje će se sastati s Petrom Krpanom i Marijanom Kustićem, to će biti formalni razgovor jer će na selektorsku klupu doći bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, prenose hrvatski portali.

Podsjećamo, riječ je o legendarnom nogometašu koji je svojevremeno proslavio plasman Hrvatske na SP s mikfrofonom u ruci i povicima “Za dom spremni”, a FIFA ga je zbog tog poteza suspendirala na 10 utakmica uz kaznu od 30.000 švicarskih franaka.

Šimunić je također kažnjen i na Sudu u Zagrebu. Prvobitno je kažnjen s 5.000 kuna, ali mu je Visoki sud u Zagrebu tu kaznu dodatno povećao, pa je Šimunić na kraju morao isplatiti 25.000 kuna.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI