fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Jubilarni deseti plasman Hrvatske na neko veliko natjecanje – Grci nisu imali šanse!

Autor: Dnevno.ba

ATENA - "Vatreni" su izborili peti plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, odnosno već jubilarni deseti plasman na neko veliko reprezentativno natjecanje. Nakon pobjede na Maksimiru od 4:1 izabranici Zlatka Dalića s Grcima su na njihovom terenu odigrali susret bez pogodaka, te na taj način poprilično uvjerljivo kroz dodatne kvalifikacije izborili Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Bila je to jedna utakmica taktičkog nadmudrivanja bez nekog pretjerano lijepog nogometa, no s Grcima se zapravo i ne može drugačije igrati, premda je ona prva utakmica ipak bila kudikamo nešto drugo, ali kako se na kraju svi složiše u redovima Hrvatske cilj je ostvaren, pa sigurno neće biti nekih značajnijih zamjerki na jednu takvu izvedbu.

Strijelac jedinog grčkog gola iz Zagreba Papasthopoulos imao je prvu ozbiljniju priliku i na ovoj uzvratnoj utakmici kada je u 17. minuti dobro zahvatio loptu s nekih 17 metara, ali za razliku od zagrebačke utakmice ovaj put nije najbolje naciljao budući da je lopta završila nekih pola metra od Subašićeve vratnice.

U 41. minuti lopta je s desne strane ubačena pred hrvatski gol, Mitroglou ju je glavom prenio na drugu vratnicu, međutim Subašić u posljednji tren skida loptu s glave Rentzosu, a dvije minute kasnije najljepši detalj prvog dijela, pa i čitave utakmice, a u izvedbi Ivana Perišića koji je s 20-tak metara uputio pravu “bombu”, ali se vratnica ispriječila i spasila Grke.

Modrić je kreirao prvu opasnost u nastavku susreta odigravši odličnu loptu s desne strane kojom je pokušao na suprotnoj lijevoj naći Perišića, ali je Torosidis u zadnji tren izbacio loptu u korner. Grci su uzvratili udarcem Mitroglua s 20-tak metara u 58. minuti, no lopta je i tom prilikom otišla pored gola.

Odmah nakon toga reagira Skibbe i pravi dvostruku zamjenu ubacujući Fortunisa umjesto Lazarosa, odnosno Gianniotasa umjesto Bakesetasa, no ništa Grcima nije moglo pomoći. Istina, oni su u 79. minuti napokon izveli jednu lijepu akciju i zabili gol, ali je isti zbog zaleđa opravdano poništen.

Tachtsidis je u 87. minuti nakon jednog prekida pokušao s desetak metara, ali je Subašić to obranio, a kojih minutu kasnije Kramarić na drugoj strani biva za malo neprecizan. Na početku sudačke nadoknade šut je s 15 metara okušao i Pelkas, ali bilo je to jako neprecizno, iako je pozicija bila i više nego obećavajuća. Ostalo je onih početnih 0:0, odnosno u ovom slučaju hrvatskih 4:1.

ATENA – Stadion Karaiskakis. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska). Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za SP 2018: Grčka – Hrvatska 0:0 (0:0). Žuti kartoni: Tachtsidis (Grčka).

GRČKA: Karnezis – Torosidis, Papasthopoulos, Manolas, Rentzos, Tziolis, Tachtsidis, Zeca, Bakesetas (od 59. Gianniotas), Lazaros (od 59. Fortunis), Mitroglou (78. Pelkas). Izbornik: Michael Skibbe.

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić, Brozović, Modrić (od 90. Mitrović), Rakitić, Perišić (od 85. Rebić), Kalinić (od 78. Kramarić), Mandžukić. Izbornik: Zlatko Dalić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});