fbpx

JUVE IZBACIO ATLETICA: Čudesna večer Cristiana Ronalda!

Autor: Sportnet.hr

TORINO - Juventus je nadoknadio dva pogotka zaostatka iz prve utakmice protiv Atletico Madrida, a sva tri pogotka za Staru damu postigao je Cristiano Ronaldo...

Izvedbe kao što je bila večerašnja bio je jedan od najvećih razloga zašto je Juventus proteklog ljeta posegnuo za Cristianom Ronaldom. Staroj dami trebala je večeras pobjeda od tri ili više golova razlike protiv Atletico Madrida, a jako teška misija ipak je uspješno završena po talijansku momčad.

Večerašnji domaćin u konačnici je slavio s 3:0, a sva tri gola postigao je sjajni Portugalac koji je još jednom pokazao svu svoju kvalitetu. Jednim dijelom može to zahvaliti i Atleticu koji je došao isključivo s ciljem da se brani, a u cijelom susretu imao je tek nekoliko solidnih pokušaja. Stara dama dominirala je susretom i zasluženo prošla u četvrtfinale Lige prvaka.

Kao što se i može očekivati od momčadi koja hvata zaostatak, Juventus je odmah od prve sekunde krenuo oštro prema naprijed. Na trenutak se činilo da se to isplatilo u trećoj minuti, poentirao je Chiellini, no pogodak je poništen zbog prekršaja Ronalda nad Oblakom. Zanimljivo, upravo je Chielliniju ovo 500. utakmica u dresu Stare dame.

Atletico je imao jedan solidan pokušaj u prvoj polovici prvog poluvremena, pucao je Griezmann iz daljine, a Szczesny je uz manje poteškoće uspio obraniti. U 27. minuti Atleticova je obrana ipak posustala. Raspoloženi Bernardeschi centrirao je s lijeve strane, a Ronaldo utrčao u pravom trenutku i glavom skrenuo loptu u mrežu za 1:0. Njegov je to 75. pogodak u 77 utakmici knock-out faze Lige prvaka.

Juventus je do kraja poluvremena imao još nekoliko dobrih pokušaja, ali nije uspio poentirati. Najbolju šansu gosti su imali preko Morate u sudačkoj nadoknadi, no napadač gostiju nije bio potpuno precizan, lopta je otišla van okvira gola.

Četiri minute igre u drugom poluvremenu su prošle, a talijanska momčad potpuno je nadoknadila zaostatak. Ubacio je Joao Cancelo, Ronaldo je ponovno bio najviši u skoku i glavom je skrenuo loptu prema golu. Činilo se da je Oblak uspio obraniti, no goal-line tehnologija signalizirala je kako je lopta milimetarski potpuno prešla crtu.

Momentum je, naravno, bio na strani Juventusa koji je od izlaska Spinazzole ipak malo popustio. Prevelikih uzbuđenja nije bilo sve do 81. minute kada je Atletico preživio veliku šansu Moise Keana koji je tek ušao u igru. Mladi igrač Juventusa izašao je sam pred protivničkog vratara, no iskosa je pucao pored gola.

I onda dvije minute kasnije samozatajni Bernardeschi u drugom poluvremenu sjurio se prema kaznenom prostoru, a s leđa ga je srušio Correa. Sudac je dosudio najstrožu kaznu, a odgovornost preuzeo Ronaldo koji je neobranjivo pogodio za 3:0.

Osmi je to njegov hat-trick u Ligi prvaka čime se izjednačio na samom vrhu s Leom Messijem. Do kraja susreta rezultat se više nije promijenio.

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI