fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Juventus na krilima Cristiana Ronalda do pobjede protiv Sampdorije

Autor: Sportnet.hr

TORINO - U prvom susretu 19. kola talijanske Serie A nogometaši Juventusa svladali su na domaćem terenu Sampdoriju s 2:1, a oba pogotka za Staru damu postigao je Cristiano Ronaldo.

Današnje 19. kolo talijanske Serie A ući će u povijest kao prvo koje će se u cijelosti odigrati 29. prosinca, a u Torinu su ga otvorili Juventus i Sampdorija. U konačnici je do pobjede stigao domaćin i to rezultatom 2:1 čime je, barem privremeno, došao do dvoznamenkaste prednosti ispred prvih pratitelja na ljestvici.

Već u drugoj minuti Juventus je stigao do vodstva, Paolo Dybala uposlio je Cristiana Ronalda koji se izborio za prostor na rubu kaznenog prostora i udarcem iskosa pogodio suprotni kut Sampdorijina gola. Tako je postigao svoj 13. pogodak ove sezone čime je prestigao sunarodnjaka Ruija Barrosa na prvom mjestu s najviše golova u jednoj sezoni Serie A.

Nakon nešto više od pola sata igre Sampdoria je stigla do poravnanja nakon što je Emre Can igrao rukom nakon kornera, a gosti dobili kazneni udarac kojeg je realizirao Fabio Quagliarella. Tako je postigao pogodak u svakom od posljednjih devet kola talijanskog prvenstva, prvi kojem je to uspjelo od Davida Trezegueta 2005. godine.

Slična se situacija odigrala pred suprotnim golom u 65. minuti kada je zbog igranja rukom nakon kornera penal dobio Juventus. Odgovornost je preuzeo Ronaldo i neobranjivo pogodio po sredini gola.

Rezultat se nije promijenio sve do same završnice, točnije do druge minute sudačke nadoknade kada je poentirao Riccardo Saponara za izjednačenje gostujuće momčadi, međutim, gol je poništen zbog zaleđa.

Mario Mandžukić krenuo je u početnoj postavi, a zamijenjen je u 69. minuti kada je umjesto njega ušao Federico Bernardeschi. Miralem Pjanić je odradio svih 90 minuta za Torineze.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});